2
Posted 14/05/2012 by Cosmonaut in Tv/Film
 
 

Three Point Landing: landen met stijl

Eén van mijn favoriete actiehelden-clichés is wellicht de three point landing, waarbij de held in kwestie op heroïsche wijze gehurkt landt met één hand voor zich uit en één knie die de grond raakt. Er zijn door de jaren heen tal van variaties verschenen, maar meestal komt het op hetzelfde neer. Of het de meest voor de hand liggende/veiligste manier is om te landen valt te betwijfelen, maar het ziet er gewoonweg bad-ass uit. The Avengers hebben de techniek alvast onder de knie en passen hem veelvuldig toe in hun recente kaskraker.

De Amerikaanse animator Duncan Robson heeft zich bezig gehouden met een korte compilatie in de vorm van een supercut. Voor wie niet bekend is met de term: een supercut is een videomontage van clichébeelden uit films en tv-series, om aan te tonen hoe vaak iets hergebruikt wordt.

Is het inderdaad een cliché en zouden actiefilms beter af zijn zonder? Of ben je net als mezelf iemand die op het puntje van zijn stoel gaat zitten als onze held op deze manier de actie binnenvalt, wetende dat er heel wat slechteriken niet veel later hun tanden bij elkaar gaan mogen rapen? Wat vind jij? Ik ga alvast naar buiten om te oefenen.

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar