0
Posted 13/05/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

DC’s tweede lading annuals: Detective Comics, Superman, The Flash, Green Lantern, Justice League International

Dat mei een drukke maand ging worden voor DC wisten we al langer. Titels kwamen vroegtijdig aan hun einde, maar we mochten er dan weer een aantal andere verwelkomen. Verschillende creatieve teams werden door elkaar geschud. De eerste crossovers van het DCnU zijn van start gegaan, en als afsluiter krijgen we eind deze maand de drie eerste annuals uit de nieuwe continuïteit te verwerken. Maar daar eindigt het niet, ook de nieuwsmolen draait op volle toeren.

Collega Yann bracht jullie eerder deze week al op de hoogte van de Detective Comics Annual, getekend door de Nederlandse tekenaar Romano Molenaar. Dit was slechts het topje van de ijsberg, want de afgelopen week heeft DC hier nog enkele titels aan toegevoegd. Zo krijgen ook Superman, The Flash, Green Lantern en Justice League International hun 48-pagina-tellende jaarlijkse one-shot, allen gepland voor een release op 29 augustus dit jaar.

DC is zuinig met informatie, maar wat opvalt is dat alle titels uit de Justice League-familie komen. Hieronder volgt een overzicht van wat al bekend is gemaakt.

 

Superman Annual #1 cover door Tyler Kirkham en Batt (via: The Source)

SUPERMAN ANNUAL #1

Normaal wordt Keith Giffen (Countdown to Final Crisis, 52) bijgestaan door co-schrijver Dan Jurgens (Superman, Thor) voor de ongoing, maar deze keer waagt Giffen zich in zijn eentje aan het scenario. Wie het tekenwerk op zich gaat nemen staat nog niet vast, maar als goedmakertje licht editor Pat McCallum alvast een tipje van de sluier op over het verhaal. Het lijkt er op dat Giffen de grenzen van het universum en Supes’ kunnen wil aftasten.

Iemand is er in geslaagd de Man of Steel gevangen te nemen en naar een buitenaardse wereld te transporteren. Daar zal hij moeten vechten voor zijn leven tegen de beste premiejagers van de melkweg als deel van een reality-show op planetaire schaal die live wordt uitgezonden om geld op te brengen voor … iets.

Hulp komt uit onverwachte hoek wanneer blijkt dat een undercoverlid van het Green Lantern Corps de organisatie geïnfiltreerd heeft. Zal hij onze held zijn redding zijn?

 

The Flash Annual #1 cover door Francis Manapul en Brian Buccellato (via: The Source)

THE FLASH ANNUAL #1

Mondjesmaat hebben Francis Manapul (Legion of Superheroes, The Flash) en Brian Buccellato (The Exterminators, The Flash) ons laten kennismaken met de rogues-gallery van The Flash. Oude bekenden zoals Captain Cold, The Rogues, Pied Piper en Gorilla Grodd werden in een nieuw jasje gestoken, maar het team bracht ook nieuwe toevoegingen aan de titel zoals de mysterieuze Turbine.

Slechteriken introduceren is één ding, maar al die slechtheid moet toch tot een kookpunt komen? We kunnen wel stellen dat de Rogues nog steeds even haatdragend zijn jegens The Flash, maar nu hebben ze het ook op hun voormalige leider Captain Cold gemunt. Editor Matt Idelson belooft ons alvast een helse rit:

“Het is één en al chaos, iedereen tegen iedereen, met een nog grotere en onheilspellendere dreiging die zich in het gevecht wil storten net op het verkeerde moment. Het is verhaal is zo groot in schaal dat we het aantal pagina’s van een annual nodig hebben om het onder controle te houden .. en we zijn nu nog altijd ongerust dat het de cover eraf kan blazen. Dus wees alstublieft voorzichtig wanneer je het nummer koopt.”

Grote woorden, maar ik heb alle vertrouwen in het team van Manapul en Buccellato.

 

Cover-ontwerp Green Lantern Annual #1 (via: The Source)

GREEN LANTERN ANNUAL #1

Green Lantern-veteranen Geoff Johns (Justice Society of America, Green Lantern) en Ethan Van Sciver (Green Lantern: Rebirth, The Flash: Rebirth) zullen met alle plezier weer samenwerken om ons gretige lezers deze Green Lantern Annual te bezorgen. Titels waar de heren eerder voor hebben samengewerkt, zoals Green Lantern: Rebirth en Green Lantern: The Sinestro Corps War, zijn must-reads voor ieder zichzelf respecterende Green Lantern-fan.

Het cover-ontwerp alleen al spreekt boekdelen en doet sterk denken aan de poly-bagged cover voor Superman #75, waarin Doomsday er in slaagt Superman te doden. Heeft Johns iets gelijkaardig in petto? Gaan we afscheid moeten nemen van Hal Jordan? Of is het Sinestro die het loodje legt en Jordan zo, onrechtstreeks, zijn krachten verliest? Wat denken jullie? Er zijn heel wat verklaringen mogelijk, maar om een definitief antwoord te krijgen is het nog wachten geblazen tot eind augustus. Dat is echter geen reden om niet zelf te speculeren natuurlijk. Eén ding is zeker, Johns lijkt grootse plannen te hebben.

“Samenwerken met Ethan betekent dat er dingen gaan veranderen, zaken onthuld zullen worden en nieuwe personages hun opwachting mogen maken. Het is de waanzin van onze samenwerking die dit alles in gang heeft gezet en nu zal voortzetten. Het universum is een gevaarlijke plek. En zal nog gevaarlijker worden..”

Deze annual zal het slotstuk worden voor de verhaallijn rond een oude bekende, namelijk the Black Hand wiens terugkeer we al heel vluchtig zagen in Green Lantern #9. Ook wordt er in het persbericht gehint naar een crossover. Volgens editor Matt Idelson wordt er naar een groter event toegewerkt dat de hele Green Lantern franchise op een ingrijpende, destructieve wijze zal beïnvloeden.

Ze weten wel hoe een mens nieuwsgierig te maken.

 

Justice League International Annual #1 cover door Jason Fabok (via: The Source

JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL ANNUAL #1

Voor de eerste keer zullen Geoff Johns (Justice Society of America, Green Lantern) en Dan Didio (Action Comics, Batman) samen achter de schrijftafel kruipen. De naburige tekentafel is gereserveerd voor Jason Fabok, wiens Batman Annual eind deze maand nog in de rekken zal liggen. De cover roept voor mij alvast veel vragen op, waar Didio met zijn korte uitleg allesbehalve een sluitend antwoord op geeft.

De show-down in deze annual hangt, zegt hij, nauw samen met de gebeurtenissen die zich in de laatste issues van O.M.A.C. hebben afgespeeld. Ook Justice League #12 is een nummer dat je best leest voor je aan deze one-shot begint. De gevolgen van deze 48 pagina’s zullen gevoeld worden over alle titels uit de Justice League-groep. Als we Didio op zijn woord mogen geloven wordt er naar een groot overkoepelend event toegewerkt. Het woord crossover neemt hij niet in de mond, maar het ligt er wel vingerdik op dat dit het geval zal zijn.

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar