3
Posted 11/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Koopt Disney Marvels andere filmlicenties terug?

Eind jaren negentig verkeerde Marvel in zwaar weer. De crisis in de comicsindustrie in combinatie met enkele verkeerde beslissingen brachten de uitgeverij aan de rand van de afgrond. De afgrond staarde in dit geval ook terug. Marvel had dringend geld nodig en ging weer eens de boer op met de filmlicenties. Fox was één van de eerste studio’s die toehapten. Ze namen opties op de X-Men,Daredevil en de Fantastic Four. Sony pikte dan weer de licentie op Spider-Man op. Na het succes van de eerste X-Men– en Spider-Man-films had Marvel de contanten waar het naar verlangde, alleen hadden ze geen controle meer over de bestemming van een aantal van hun belangrijkste personages in Hollywood. Het verhinderde Disney echter niet om Marvel in 2009 op te kopen.

X-Men: The Last Stand (2006)

Disney-CEO Bob Iger werd deze week ontboden om te praten over de financiële resultaten van de studio in het tweede kwartaal. Het is gebruikelijk dat de grote bazen van bedrijven de financiële resultaten bespreken met hun investeerders (denk hierbij ook aan bankiers en beheerders van hedgefunds). Dit soort bijeenkomsten worden vaak uitgetikt en verspreid via de financiële nieuwspagina’s. Het gros van de teksten zal ik jullie echter besparen. We gaan meteen door naar de sappige details.

Disney is namelijk erg tevreden over de bijdrage die Marvel heeft geleverd aan deze resultaten. The Avengers was een monstersucces en ze zijn druk bezig om hun eigen merchandising op te zetten met de personages van Marvel. De onvermijdelijke vraag kwam of Marvel naar aanleiding van het succes van The Avengers ook hun andere succesvolle franchises zoals Spider-Man en de X-Men zou terugkopen van hun huidige licentiehouders.

Iger antwoordde hier het volgende op:

“Marvel heeft een reservoir van interessante personages tot zijn beschikking. Hier kunnen heel wat films uitgehaald worden en dat is precies wat we de komende jaren gaan doen. Er is dus niet direct een noodzaak om de andere personages terug te kopen.”

Mensen die hoopten op een Avengers vs X-Men-film zullen voorlopig dus nog even op hun honger moeten blijven zitten…

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar