0
Posted 10/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Charles Burns’ The Hive komt eraan

In 2010 was het weer tijd voor de (toen nog) nieuwe graphic novel van Charles Burns (Black Hole) getiteld X’ed Out, het eerste deel van een drieluik. De grote trekpleister van deze comic was niet zozeer het verhaal als wel de vormgeving. Het album werd uitgegeven in de vorm van een Europese hardcover. Een soort Kuifje-album. Ook het verhaal zelf bevatte de nodige knipogen naar het werk van Hergé.

Het verhaal draaide om Doug, een typische getormenteerde tiener. Hij ligt in bed met een deels kaalgeschoren hoofd. Er zijn droomflarden waarin we hem zien ronddolen in een andere wereld en er zijn flashbacks waarin Doug zijn puberleventje leidt en verliefd wordt op een meisje. (wil je meer weten over X’ed Out? Klik dan hier voor de review van Koen).

Na een kleine 2 jaar wachten verschijnt in oktober het tweede album getiteld The Hive. Dit deel zal 56 pagina’s tellen en zo’n 22 dollar kosten. Dat is 2 dollar duurder dan zijn voorganger. Heb je geen zin om tot oktober te wachten, dan verschijnt in september al de Nederlandstalige editie van dit album getiteld De Korf bij Uitgeverij Oog en Blik. Die is met een prijs van 19 euro meteen nog goedkoper ook.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar