3
Posted 09/05/2012 by Arno in Comics
 
 

Teaser: Wordt Ant-Man de volgende Avenger met een solofilm?

Filmregisseur Edgard Wright (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs the World) deelde recentelijk onderstaande afbeelding op Twitter, met de woorden: “Received this in the mail. What can it mean?” Trouwe lezers van Marvel herkennen op het plaatje uiteraard het logo en kostuum van niemand minder dan Ant-Man, het alter ego van wetenschapper Dr. Henry “Hank” Pym en één van de oorspronkelijke leden van de Avengers.

Er is al enkele jaren sprake over een superheldenfilm met een lichte komische toon rond Ant-Man (een project waar Wright overigens ook al sinds geruime tijd aan vast hangt), maar recentelijk liet Kevin Feige — het opperhoofd van Marvel Studios — weten dat men nu dichter dan ooit bij de realisatie van de prent staat. Deze nieuwe teaser gooit natuurlijk alleen maar olie op het vuur, maar het huidige monstersucces van The Avengers doet velen dan ook vermoeden dat Marvel toch carte blanche krijgt van Disney om alle aan Earth’s Mightiest Heroes gerelateerde properties zo snel mogelijk in productie te krijgen.

Hank Pym werd, net zoals bijna het hele Marvel-universum, gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in het sciencefictionverhaal “The Man in the Ant Hill” uit Tales to Astonish #27 (1962). Hier deed Pym een experiment met krimptechnologie (later zijn gepatenteerde Pym Particles genaamd) en kwam hij per ongeluk in een mierennest terecht. Enkele issues later, in Tales to Astonish #35 (1962) keerde hij terug als een gekostumeerde superheld genaamd Ant-Man. Hij kon niet alleen krimpen tot de grootte van een mier (terwijl hij wel de kracht van een man op normale grootte behield), maar kon dankzij zijn helm ook een leger van de ijverige beestjes controleren. In Tales to Astonish #44 (1963) ontmoette hij zijn latere superheldenpartner alsook (ex-)vrouw Janet Van Dyne, aka The Wasp.

De klassieke Ant-Man en Wasp

Ant-Man en The Wasp moesten in de filmversie van The Avengers Hawkeye en Black Widow laten voorgaan, maar in de comics behoorden zij wel degelijk tot de oorspronkelijke leden van het team naast Iron Man, Thor, Hulk en achteraf Captain America. Sterker nog, het was The Wasp die in de eerste issue van The Avengers uit 1963 de naam van het team voorstelde! Hank Pym zou later uitgroeien tot één van de grootste, doch meest menselijke en onzekere leden van Earth’s Mightiest Heroes. Hij ontwikkelde een licht inferioriteitscomplex tegenover enkele van zijn teamleden, dat zich later uitte in zijn aanname van een reeks superheldenidentiteiten. Na Ant-Man werd hij Giant Man (1963), daarna Goliath (1966), en Yellowjacket (1968), en heel wat later nam hij zelfs de identiteit van zijn (momenteel gesneuvelde) ex-vrouw over als The Wasp. Tevens was het Hank Pym die in zijn labo de eerste versie creëerde van Ultron, een robot die zich uiteindelijk tegen de mensheid zou keren en uitgroeide tot één van de dodelijkste vijanden van de Avengers (whoops). Vandaag de dag is Pym, nu terug Giant Man, één van de hoofdleraars op de Avengers Academy. Zijn oorspronkelijke superheldenidentiteit van Ant-Man werd dan weer verdergezet door onder meer de elektronica-expert en ex-dief Scott Lang, alsook de moreel ambigue S.H.I.E.L.D.-agent Eric ‘O Grady.

Ultimate Giant Man en The Wasp

In het filmuniversum van Marvel is er voorlopig nog maar één (officieuze) vermelding van Hank Pym geweest. Hij zou namelijk de bevriende wetenschapper geweest zijn waarnaar Dr. Erik Selvig een mail stuurt omtrent S.H.I.E.L.D. in de film Thor (2011). Marvel zou in principe vrij makkelijk Hank Pym en Janet Van Dyne kunnen linken met de Avengers door ze gewoonweg voor te stellen als wetenschappers die uiteindelijk op de radar van S.H.I.E.L.D. terechtkomen, zoals al eerder het geval was in The Ultimates.

Deze Brainfreezer ziet alvast een Ant-Man-film (met uiteraard ook een filmversie van The Wasp erin) goed zitten. Beide oorspronkelijke Avengers verdienen het immers om hun teammaats te vervoegen op het grote scherm. Met deze teaser zo snel na de release van The Avengers en een nieuwe San Diego Comic Con in het vooruitzicht, zouden we binnenkort al weleens heel wat meer kunnen weten omtrent de filmstatus van dit klassieke Marvelpersonage. Laat maar komen!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.