4
Posted 07/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

The Avengers verbreken alle records

Het voorbije weekend is de langverwachte The Avengers-film in de Verenigde Staten in première gegaan. En daar heeft de film het beste openingsweekend ooit op zijn naam gezet. De film heeft in de VS tot nu toe ruim 200,3 miljoen dollar opgebracht. Daar komen nog de opbrengsten bij die Marvel’s nieuwste telg buiten Amerika heeft vergaard tijdens de voorbije twaalf dagen. Gecombineerd met de eerdere opbrengsten wil dat zeggen dat er al zo’n $647,8 miljoen dollar in totaal is betaald aan kaartjes voor Earth’s Mightiest Heroes. In één klap is dat al meer dan de totale ticketverkoop voor Iron Man 2 (2010), de voorgaande grootste film van Marvel Studios.

Men houdt echter nog een slag om de arm. Vandaag wordt pas de balans opgemaakt dus het is nog mogelijk dat de film iets onder de $200,3 miljoen duikt. Maar als alles goed gaat dan wordt The Avengers nog steeds de allereerste film die ruim $200 miljoen ophaalt tijdens zijn openingsweekend. Daarmee zou het de $169 miljoen van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (de vorige recordhouder) ver achter zich laten.

Volgens kenners van de filmindustrie zou de zomer van 2012 weleens in het teken kunnen staan van een ongekend grote vloedgolf aan blockbusterfilms die allemaal zullen scoren. Wij comicfans kunnen ons alvast opmaken voor The Amazing Spider-Man begin juli, gevolgd door The Dark Knight Rises die eind juli uitkomt. Beide films horen overigens bij franchises die in het voorbije decennium al eens het record voor het beste debuut in handen hadden. The Dark Knight scoorde in 2008 met zo’n $158,4 miljoen tijdens het openingsweekend, Spider-Man 3 haalde in 2007 dan weer $151 miljoen binnen.

Een mens zou gaan duizelen van al deze bedragen. Zelf hoop ik vooral dat het goede films zullen worden…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar