0
Posted 07/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Avengers vs X-Men #3

“You just spent the last hour regrowing your flesh…which, by the way..Yuck!”

Na Brian Michael Bendis (deel 1) en Jason Aaron (deel 2) mag Ed Brubaker (Criminal, Deadenders) het derde deel van Avengers vs X-Men voor zijn rekening nemen. John Romita Jr. (The Amazing Spider-Man) blijft nog steeds de tekenaar van dienst.

In de vorige delen hebben we gezien dat de Phoenix Force op weg is naar de aarde. Het staat nu al vast dat ze komt voor Hope. De vraag is echter of ze komt om de wereld te vernietigen of om te redden. Deze vraag plaatst ook de twee grootste families in het Marvel-universum lijnrecht tegenover elkaar. Captain America en zijn team staan op de deur van de X-Men in Utopia te kloppen. Het duurde natuurlijk niet lang vooraleer er een massaal gevecht uitbarstte. Hope werd door Cyclops ver van het conflict gehouden maar Wolverine en Spider-Man wisten Hope te bereiken. Op dat moment barst Hope in vlammen uit en zet ze het op een lopen…

Hier starten we ook met het derde deel. Wolverine (nog lekker knapperig) schiet wakker. Hij heeft een uur nodig gehad om te herstellen van de aanval van Hope. Gelukkig had Spider-Man niks anders te doen en heeft hij zitten wachten tot Wolverine volledig hersteld was. Ondertussen heeft hij ook gezorgd voor wat reservekleren. Spider-Man weet Wolverine ook te vertellen dat het gevecht tussen de Avengers en X-Men inmiddels voorbij is. Cyclops heeft zich namelijk overgegeven. Wolverine ruikt onraad en rept zich naar de rest van de groep.

Bij de rest van Avengers zien we Captain America en Iron Man discussiëren over wat ze met de X-Men moeten doen. Captain America wil strenge maatregelen nemen om te laten zien dat de mutanten niet boven de wet staan. Iron Man stelt de terechte vraag waar ze de X-Men dan moeten opsluiten. Iron Man maakt Cap erop attent dat zijn teammaat dezelfde strenge toon aanneemt die hij zelf een aantal jaren geleden aannam tijdens de Civil War. Terwijl de twee kopstukken van de Avengers de woordenwisseling verder zetten zien we Wolverine zich haasten naar de X-Men…

Ed Brubaker schrijft hier een ontzettend goed derde deel in deze serie. Het verhaal zit vol wendingen en verrassingen. Ze hebben me enkele keren op het verkeerde spoor kunnen zetten en dat is altijd een positief punt. Dit derde deel focust zich vooral op Wolverine en waar hij staat in het grotere Avengers vs X-Men-verhaal. Als je de cover van deze comic hebt gezien, dan heb je al door dat ik een beetje de olifant in de kamer probeer te negeren. Wolverine en Captain America gaan inderdaad een meningsverschil hebben maar het hoe en wat laat ik hier nog even in het midden. Een tekenaar verandert niet snel van stijl dus over de tekeningen van Romita kan ik hetzelfde zeggen als in de vorige delen: fantastische actiescènes, afgewisseld met wat mindere non-actiescènes.

Avengers vs X-Men #3 is zeker van goede kwaliteit. Het gevaar van de middelste delen van een miniserie is dat het verhaal wat verzwakt maar dit is hier gelukkig niet het geval. Dankzij de verschillende plotwendingen blijft het zeer leuk om te lezen en kan de issue zeker tot een aanrader bestempeld worden…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.