4
Posted 03/05/2012 by Arno in Comics
 
 

MorrisonCon: nieuwe namen en ticketprijzen bekend

“Expect maximum rock ‘n’ roll, chaos magic, mind-bending esoterica, sharp suits, surprise guests, and once-in-a-lifetime performances, all wrapped up in the glory that is comics, comics, and more comics.” – Grant Morrison

Van 28 tot 30 september vindt dit jaar de allereerste MorrisonCon plaats, dewelke wordt georganiseerd door Ignition Sequence en de Schotse comicslegende Grant Morrison (All-Star Superman, Batman Inc., Final Crisis, Flex Mentallo). Op het eerste zicht zou je deze conventie kunnen vergelijken met de Londense Kapow! Comic Con onder Mark Millar (Kick-Ass, Civil War, Superior), Morrisons voormalige protégé. Toch zal het er op MorrisonCon ietwat anders aan toegaan. Het geheel heeft meer te zien met een heus comicsfestival, waarin Morrison en zijn gasten enkele panels en symposiums zullen geven omtrent ons favoriete medium met een flinke dosis rock ‘n roll. Niet toevallig dan dat MorrisonCon zal doorgaan in het Hard Rock Hotel te Las Vegas!

Naast Morrison zelf zullen er nog negen andere namen uit de wereld der comics te zien zijn. Vier hiervan blijven voorlopig nog geheim, maar we kunnen al wel stellen dat My Chemical Romance-zanger Gerard Way (The Umbrella Academy), Jonathan Hickman (Fantastic Four), Frank Quitely (All-Star Superman), J.H. Williams III (Batwoman) en Chris Burnham (Batman Inc.) bevestigd zijn. Het volledige programma moet nog uit de doeken gedaan worden, maar nu is al geweten dat er een zondags ontbijt zal gehouden worden met een sketchende Chris Burnham, een symposium waar Morrison en Hickman hun lichtjes fascinerende visies op superhelden en comics in het algemeen uit de doeken doen, alsook een heuse afterparty in de Hard Rock Nightclub, waar niemand minder dan Grant Morrison zelf zijn DJ-skills zal komen vertonen.

Vermits het hier eerder draait om een soort festival, brengt MorrisonCon echter wel een heus prijskaartje met zich mee. De Singularity-optie (voor één persoon) kost al snel $699 dollar, terwijl het Polarity-pakket (voor twee personen) over de toonbank gaat voor $1.099 dollar. Vanaf 9 mei kunnen tickets besteld worden en vanaf 15 juni kosten ze meteen $100 dollar meer. Voor je geld krijg je wel een verblijf in het Hard Rock Hotel, toegang tot alle panels en signeersessies van de Con, de afterparty en het ontbijt, een gelimiteerde editie van Happy! (de nieuwe Image-comic van Darick Robertson (The Boys) en Grant Morrison) en een exclusief programmaboek. De capaciteit van de Con is beperkt tot slechts 1000 personen, dus snel zijn is de boodschap.

Ondanks het hoge prijskaartje (en de verre afstand) blijkt MorrisonCon alvast wel een Con unlike any other te zijn en een vrij unieke kans om enkele grote namen uit de wereld der comics van zeer dichtbij aan het werk te zien, persoonlijk te ontmoeten en ja, zelfs achteraf een feestje mee te bouwen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.