2
Posted 02/05/2012 by Brainfreeze in Columns
 
 

Brainfreeze pre-orders: aanraders voor juli 2012 (singles)

Elke maand verschijnen er in de VS karrenvrachten nieuwe comics. Het is niet altijd even eenvoudig om daar die reeksen uit te pikken die de moeite waard zijn. Ja, we moeten er niet om liegen: tussen die duizenden comics zit een hoop rommel. Bovendien is niet elk nummer even toegankelijk voor nieuwe lezers.

Maandelijks nemen de leden van de Brainfreeze-crew daarom de Previews-catalogus van Diamond Comics Distributors, en de lijstjes met korte inhouden van de verschillende uitgeverijen door. We maken een overzicht van nieuwe reeksen, goede instappunten in lopende series, en one-shots die wellicht het lezen waard zullen zijn. Voor alle duidelijkheid: we baseren ons bij onze keuzes op onze ervaring en alle informatie die op het moment  van schrijven ter beschikking is. Dit zijn comics die volgens ons een kijkje waard zijn, maar we hebben geen glazen bol, dus er kan wel eens een mindere issue tussen zitten. Voor een bespreking van de comics die we gelezen hebben, zijn er uiteraard onze reviews.

Een overzicht van interessante trades en hardcovers die uitkomen in juli van dit jaar, vind je in de column van Donnie Darko.

Voor voorbestellingen kun je gebruik maken van dit orderformulier (alle informatie die ingevuld moet worden vind je hieronder). Tot en met 18 mei kun je bestellingen plaatsen bij je favoriete comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

Dit zijn onze aanraders voor juli 2012 (gesorteerd per uitgever):

Dark Horse

Een titel die veelal over het hoofd gezien wordt en die onterecht in de schaduw is terecht gekomen van die andere titel die tegelijkertijd uitkwam, namelijk Sin City. Paul Chadwick vertelt op een heel contemplatieve manier de lotgevallen van zijn vreemde creatie. Een intelligente, rustige en pakkende reeks die misschien niet iedereen zal liggen, maar de lezer beloont met elke draai van de pagina. –Donnie

DC Comics / Vertigo

De volgende nummer 1 in de reeks Watchmen-prequels. Wij deelden reeds kort onze mening in de column van vorige maand.

“I have goals to achieve. Dreams to make come true.” –DC Comics Solicits

James Robinson (JSA) en Nicola Scott (Action Comics) zetten hun introductie tot de eerste parallelle wereld van het DCnU gezellig verder. Na de introductie van de hernieuwde versie van Jay Garrick, de oorspronkelijke Flash, is het in deze issue de beurt aan Alan Scott, de allereerste Green Lantern uit de jaren 40! Al is het concept achter het personage (een magische ring gehouwen uit een magische, groene lantaarn) een pak minder interessant tegenover dat van de latere Hal Jordan en het Green Lantern Corps (met hun hoge space opera– en sciencefictiongehalte), het is wel Alan Scott die voor het eerst de naam Green Lantern droeg en in het voorgaande DC-universum een mooi plaatsje kreeg bij de JSA. Ik hoop alvast dat hij in de donkere wereld van Earth-2 toch ook alle eer wordt aangedaan. –Arno

Wonder Woman is wellicht een van de beste reeksen uit The New 52. Het is dan ook een van de meest frustrerende als er wat misloopt. Maar bovenal, zonder enige twijfel, is het een van de best getekende reeksen die er momenteel te vinden zijn. Als Cliff Chiangs naam erop staat, is het een must-buy, en daarmee uit.

DC belooft een nieuw verhaal, waarin Wonder Woman en Apollo strijden om de troon van Zeus. En Strife (Eris) is terug! Een must-buy, of had ik dat al gezegd? –Yann

De jaren 80 zijn hot! Na G.I. Joe, de Turtles, Thundercats en Transformers is het nu de beurt aan een gespierde kleerkast: He-Man. Het is altijd afwachten of het ook een goede reeks gaat zijn, maar uit pure nostalgie (en omdat ik al mijn He-Man-actionfigures heb verkocht op de rommelmarkt, komt deze op mijn pull-list te staan. Nog enkele maanden wachten en we weten of ik weer uit volle borst schreeuw : “By the power of Greyskull, I have the power!” –Malkavian

Het is zo’n titel waar uitgeverij Image de laatste tijd een patent op lijkt te hebben, maar dit passieproject van Sean Murphy (een van de meest gewilde tekenaars van het moment) heeft een thuis gevonden bij Vertigo, het dochterlabel van DC. Het verhaal: Jezus van Nazareth is gekloond uit de Lijkwade van Turijn en wordt door een televisienetwerk gebruikt in een reality-show. Tot hij er genoeg van krijgt en een dikke middelvinger opsteekt naar het hele systeem. Alles lijkt erop te wijzen dat onder de lichtjes provocerende titel behoorlijk wat laagjes schuilgaan. Dit zou wel eens een heel interessante reeks kunnen worden. –Yann

Hellblazer is de langstlopende reeks van Vertigo, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt voor nieuwe lezers om een instappunt te vinden. Vanaf deze issue begint Peter Milligan (die bij fans van Hellblazer enorm geliefd is) aan een nieuwe verhaallijn. Hoewel zwarte magie, bedorven bloed en toevallige dode schapen heel satanistisch klinken, is de wereld van de egocentrische John Constantine wel degelijk interessanter dan dat. Giuseppe Camuncoli en Stefano Landini zijn verantwoordelijk voor de tekeningen. Ze zijn voor de meesten vrij onbekende namen maar zouden weleens verrassend uit de hoek kunnen komen. –Lav

IDW Publishing

Ik heb in mijn column al een bezield stukje geschreven over The Crow naar aanleiding van de heruitgave van de Dead Time trade paperback. Het zou dus nogal belachelijk zijn als ik deze mini dus op zijn minst geen kans zou geven. –Donnie

Image Comics


The Walking Dead is inmiddels wereldberoemd, met dank aan de populaire televisieserie. In juli verschijnt het verjaardagsnummer: TWD rondt de kaap van 100 nummers! Sterk, voor een reeks die niet wordt uitgegeven door de Grote Twee. Bovendien is er nog maar één keer van tekenaar gewisseld, en dat was bij de overgang van het zesde naar het zevende nummer.

De cover van Charlie Adlard (binnenkort op F.A.C.T.S.!) gedenkt alle personages die het leven lieten tijdens de voorbije 100 nummers. Daarnaast zijn er ook nog een tiental alternatieve covers.

Van hier af aan zal de reeks ook een nieuwe richting uitgaan. Tot nu toe werd er gefocust op een klein groepje overlevers, die uiteindelijk opgingen in een grotere groep. Scenarist Robert Kirkman ziet in dat dit niet kan blijven duren… Ondertussen weten ze hoe ze moeten overleven in de wereld waar ze zich bevinden. De bedoeling is dus om grotere verhalen te beginnen vertellen, een beetje uit te zoomen en niet meer enkel de dynamiek binnen de groep van Rick Grimes te onderzoeken en alles vanuit hun standpunt te bekijken. Het zal een exploratie worden van de interacties tussen verschillende groepen. Kirkman wil dus de overstap maken van het micro- naar het macroniveau.

Als het echt zo interessant wordt als het klinkt dan kunnen we binnen 8 jaar het 200ste nummer vieren! –Donnie

Het felbejubelde Chew krijgt een kleine spin-off: in deze one-shot (36 pagina’s) staat niemand minder dan Poyo centraal. Wie? Poyo! Wie? Een moordlustige, met cybernetische snufjes uitgeruste, in gevechtskunst getrainde haan. ‘Nuff said. –Yann

De hoofdreden om deze titel aan te schaffen is Riley Rossmo (Green WakeCowboy Ninja Viking). De man heeft een uiterst herkenbare en unieke stijl. Hij heeft een achtergrond in grafisch ontwerp, en dat zie je duidelijk in (onder andere) zijn belichting en het gebruik van halftonen en grunge brushes om het er allemaal wat groezeliger te doen uitzien. Ga alvast eens kijken op zijn site om een idee te krijgen van zijn talent.

Het verhaal klinkt ook best interessant. De scenarist, Kurtis Wiebe (Green Wake, Peter Panzerfaust) omschrijft de titel als een gewelddadigere versie van de Pixarfilm Wall-E: massale vervuiling heeft en de wereld om zeep geholpen. De oude natuurgeesten zijn daar niet zo blij mee… De mensheid is verdoemd! –Donnie

Als “Riley Rossmo” (zie hierboven) nog niet voldoende is als verkoopsargument, helpt dit misschien: Wild Children wordt een “graphic novella” (64 pagina’s) over een groepje jongeren die hun leerkrachten gijzelen en hun school als uitvalsbasis willen gebruiken voor een anarchistische (doch mediagenieke) revolutie. Schrijver Ales Kot werd geïnspireerd door Marilyn Manson, Elephant (Gus Van Sant), A Clockwork Orange, Grant Morrison en Warren Ellis. Een gevoelig onderwerp en een ton ambitie: je kan er vele kanten mee uit… Benieuwd naar het resultaat. –Yann

Marvel

In deze comic loodsen Sam Humphries (Our Love is Real) en Billy Tan (New Avengers) de Ultimates doorheen het eerste deel van Divided We Fall, het zomerevent van het Ultimate Marvel-universum. Tevens zal in deze comic de enige echte Ultimate Captain America zijn langverwachte terugkeer maken. Ja, Divided We Fall kan je misschien zien als een zoveelste event, maar vermits het hier draait om het Ultimate Marvel-universum (waarin werkelijk alle richtingen kan opgegaan worden met klassieke Marvelpersonages) kunnen we hier nog voor heel wat aangename verrassingen komen te staan. –Arno

Nu DC zich eindelijk gewonnen geeft en de oorspronkelijke Captain Marvel officieel hebben omgedoopt tot Shazam, gaat Marvel het er nog even inwrijven door een nieuwe reeks rondom hun eigenste Captain Marvel op te starten. Ditmaal draait de reeks echter niet om Mar-Vell, een strijder van de buitenaardse Kree, maar om niemand minder dan Carol Danvers, de voormalige Ms. Marvel. Ik ben benieuwd wat schrijfster Kelly Sue DeConnick (Osborn) en Dexter Soy (Army of Two) met Carol en haar nieuwe rol van plan zijn. Tevens krijgen we met deze Captain Marvel eindelijk nog eens Marvelreeks met een vrouwelijk hoofdpersonage, iets wat alleen maar een positieve ontwikkeling is. –Arno

De tweede keer dat de reeks begint met een nieuwe nummer 1…

Meneer Bendis (Goldfish, Jinx, Torso), ik hoop van harte dat u deze reeks, die tot nu toe altijd fantastisch was, de aandacht geeft die ze verdient. Schenk wat meer aandacht aan uw eigen creaties, want het krediet dat u opgebouwd hebt, begint op te raken. –Donnie

Aspen

Ze doet alles wat je maar wil… de perfecte assistente. Na het succes van de miniseries brengt Aspen haar terug in een doorlopende reeks. Het feit dat Aspen deze titel heeft gekozen, om hun allereerste ongoing te worden, wil al iets zeggen. Wie mijn review van haar eerste trade paperback heeft gelezen, weet dat ik zeer onder de indruk was. Hij bevatte een goed verhaal, goede actiescènes en een interessante plot. Als de schrijvers dit alles kunnen bundelen in deze nieuwe reeks, ben ik zeker dat dit een groot succes kan worden… –Alterrock

Avatar Press

Deze nieuwe reeks van Avatar Press handelt over Zenith, een megapopulaire superheld en zijn horde fans, waarvan er één zelf superkrachten zal krijgen. Het gehele concept doet me nostalgisch terugdenken aan Grant Morrisons (Action Comics, Batman Inc.) verhalen uit de jaren ’80 in 2000AD. Hier ging het ook over een superheld (die toevallig ook Zenith heette) als een moderne popster en celebrity. Toch ben ik benieuwd naar deze Hero Worship, voornamelijk dan omdat screenwriter Zak Penn, die verantwoordelijk was voor de scripts van superheldenfilms als The Avengers, X2: X-Men United en X-Men: The Last Stand, hier zijn eerste duik in het medium der comics waagt. –Arno

David Lapham maakt voor de vierde keer een uitstapje naar de wereld van Crossed, en doet dat voor de eerste keer met Jacen Burrows (de tekenaar van de originele reeks). De heren hebben maar één doel: ons vreselijke nachtmerries bezorgen. In dit verhaal (dat doorloopt in nummers 11 en 12 van de reeks) breekt de infectie immers los in een circus. Dat betekent: demonische, sadistische clowns waar Pennywise het van in zijn broek zou doen. Dit wordt een heel erg guilty pleasure. –Yann

BOOM! Studios

Nooit gedacht dat ik nog eens iets van BOOM! zou kopen, maar kijk… De lokroep van Dan Abnett en Andy Lanning (Guardians of the Galaxy, Resurrection Man) is te groot. Wie mijn lofbetuigingen in vorige artikels gelezen heeft, weet inmiddels wel dat ik een grote fan ben. De premisse van de reeks (de superhelden van de toekomst moeten in de ruimte een catastrofale dreiging afwenden) is een beetje stereotiep, maar ik ben er van overtuigd dat deze reeks de moeite waard zal zijn. –Donnie

Zenescope

Al jaren vertelt Grimm Fairy Tales ons alle bekende sprookjes maar dan met een kleine lugubere twist. Alice in Wonderland werd hierop de eerste spin-off. Het succes van deze reeks bleef maar groeien. En na enkele kleine opwarmertjes is nu eindelijk het moment aangebroken dat de nieuwe serie over Wonderland gaat beginnen. Na alles wat ik al gelezen heb van deze serie ben ik zeer benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan als Calie, de dochter van Alice, terugkeert naar Wonderland… –Alterrock

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar