0
Posted 01/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Waar zal Spider-Men over gaan?

Er werd al heel wat drukte gemaakt over Spider-Men, de eerste cross-over tussen het reguliere en het Ultimate Marvel-universum. Er waren mensen die het een tof plan vonden. Er waren ook mensen die een oude uitspraak van Joe Quesada (Ash, Daredevil) uit de sloot visten… Hij had ooit geroepen dat een dergelijke cross-over nooit zou plaatsvinden. Het zou het creatieve failliet van Marvel zijn. Bij dergelijke fanboygevechten kan je misschien maar het best ver uit de buurt blijven.

Brian Michael Bendis gaat in een interview met USA Today dieper in op de cross-over. Wat we inmiddels zeker weten is dat de grote tegenstander van de beide Spider-Mannen niemand minder is dan de Ultimate-versie van Mysterio. Deze klassieke schurk wist Bendis (Powers, Ultimate Spider-Man) in zijn kinderjaren al de stuipen op het lijf te jagen. Hij vindt het ook de ideale persoon om chaos en ellende te veroorzaken in deze cross-over. Hij schaalt hem in op hetzelfde niveau als Darkseid tijdens de roemruchte cross-over X-Men/Teen Titans uit 1982.

Peter Parker komt binnenkort in het Ultimate-universum terecht. Daar ontdekt hij dat zijn naamgenoot als een held is gestorven en een opvolger, Miles Morales, heeft geïnspireerd om de mantel op te pikken. Maar wat zeer heftig bij Peter binnenkomt is de ontmoeting met de alternatieve versies van Gwen Stacy en Aunt May. Mensen die in zijn leven ook veel betekenen of betekend hebben en die hier een andere route hebben bewandeld. Je kunt niet zomaar met zoiets in aanraking komen zonder dat dit je ingrijpend verandert. Bendis streeft er volgens eigen zeggen naar om een Christmas Carol-gevoel op te wekken. Als Bendis zijn werk goed doet dan wordt dit een Spider-Man-verhaal dat we nog niet eerder hebben gelezen. Iets unieks.

Het eerste nummer, van de hand van Bendis en Sara Pichelli (Eternals, X-Men Manifest Destiny: Dazzler), ligt begin juni in de winkel.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar