0
Posted 01/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

50 jaar The Incredible Hulk in mei

De Hulk, Marvel‘s “strongest one there is“, bestaat in mei 50 jaar en dat moet gevierd worden. De groene (en af en toe grijze) gigant verscheen voor het eerst in The Incredible Hulk #1 uit 1962 en werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby (Fantastic Four). Na de Fantastic Four was de Hulk de tweede grote superheld uit de Silver Age van Marvel en — net als zijn latere fight buddy The Thing — draaide het hier om een monster met het hart van een held. De Hulk (en natuurlijk zijn alter ego Dr. Robert Bruce Banner) zouden een zeer interessante carrière in comics, televisie en film tegemoet gaan en slagzinnen als “Hulk Smash!“, “Puny Human” en “Don’t Make me angry, you wouldn’t like me when I’m angry” werden vereeuwigd in de popcultuur. Vandaag de dag steelt de Hulk overigens de show in The Avengers-film, waarin hij samen met de rest van het team druk bezig is om wereldwijd box office records te smashen.

Hier bij Brainfreeze vieren we de Hulk zijn 50ste verjaardag gedurende de hele maand mei met een reeks specials en verschillende reviews. Zo zal Arno instaan voor enkele specials omtrent de geschiedenis van het personage in comics, tv en film en gaat Alterrock alle bundelingen reviewen van Planet Hulk en World War Hulk, twee recente grote verhaallijnen rond de groene kolos. Hou dus zeker de komende maand de site in de gaten en vier mee de verjaardag van de Hulk!

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar