1
Posted 30/04/2012 by Arno in Comics
 
 

De nieuwe Marvelfilms van Fox – The Wolverine, Daredevil, Fantastic Four en… de New Mutants?

Vorige week vond in Las Vegas de jaarlijkse editie van de CinemaCon plaats, een beurs waar alle grote en kleine filmstudio’s hun nieuwe films komen voorstellen en hun toekomstige projecten uit de doeken komen doen. Uiteraard was 20th Century Fox daar ook van de partij en ze brachten ons enkele sappige weetjes en updates omtrent hun licenties van Marvel. De studio beheert immers de filmrechten op onder meer de X-Men, de Fantastic Four en Daredevil.

The Wolverine: De tweede solofilm van ieders favoriete harige Canadees met klauwen zou, na lang uitstel, eindelijk in productie gaan met een vermoedelijke releasedatum van 26 juli, 2013. Hugh Jackman (X-Men) keert uiteraard terug in de hoofdrol, James Mangold (Walk the Line) regisseert en de productie zal zowel in Canada als Japan plaatsvinden. De Silver Samurai zal de hoofdschurk zijn en de hoofdinspiratie voor de film blijft nog steeds de Wolverine-miniserie uit 1982 door Chris Claremont (Uncanny X-Men) en Frank Miller (The Dark Knight Returns). Verwacht alvast heel wat ninja’s en Yakuza met een drietal klauwafdrukken.

Daredevil: De reboot van de Man Without Fear zijn filmcarrière krijgt meteen al een rewrite. De eerste draft van Brad Caleb Kane (Fringe) zal worden herschreven door David James Kelly. David Slade (30 Days of Night) blijft in de regisseursstoel zitten en het verhaal zal vermoedelijk nog steeds gebaseerd worden op de klassieker Born Again door Frank Miller en David Mazzuchelli (Batman: Year One). Hierin verkoopt een aan de drugs verslaafde Karen Page, ex-vriendin van Daredevil, de informatie over zijn geheime identiteit als de advocaat Matt Murdock aan de maffia. Zijn aartsvijand de Kingpin komt dit uiteraard te weten en begint hierna Murdock zijn hele leven te ontmantelen.

Fantastic Four: Ook Marvel’s eerste familie krijgt een reboot, en wel onder een productie van regisseur/scriptschrijver Josh Trank, die met Chronicle al een dijk van een superkrachtenfilm afleverde. Indien hij het script de moeite vindt, zal hij de film regisseren. Volgens de geruchten zou deze Fantastic Four zich afspelen in de periode waarin de oorspronkelijke comics plaatsvonden, namelijk begin jaren ’60. Deze aanpak werkte goed in X-Men: First Class (2011) en zou inderdaad interessant kunnen zijn voor het viertal hun oorsprongsverhaal, dat zich aanvankelijk tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de wedloop naar de ruimte afspeelde.

X-Men: First Class 2 en The New Mutants: Terwijl X-Men: First Class een sequel krijgt die in productie zal gaan in januari volgend jaar, liet de CEO van Fox Tom Rothman vallen dat men de X-franchise zou kunnen uitbreiden met een film rond de New Mutants. Ja, X-Men: First Class stelde al enkele nieuwe jonge mutanten voor, maar deze franchise zou zich voornamelijk verder focussen op de relatie tussen de jongere Professor Xavier en Magneto. Een film omtrent de New Mutants, die in de comics werden voorgesteld als de volgende generatie jonge X-Men, zou een geheel andere richting kunnen inslaan en zich meer op de tieners zelf concentreren. Voorlopig draait het hier echter nog om niks concreet, maar we zouden meer moeten weten in juli, wanneer de San Diego Comic Con zal plaatsvinden.

Zolang deze twee hun incestueuze relatie uit The Ultimates maar thuislaten op het grote scherm…

Met al het gepraat over de uitbreiding van het X-universum op het grote scherm, moet ik ook terugdenken aan een nieuwtje dat een tweetal weken geleden de ronde deed. In een interview liet Kevin Feige, president van Marvel Studios, toen weten dat bepaalde personages — die zowel tot het X-universum als tot Marvel Studios hun eigen Avengers-universum behoren — in beide filmfranchises kunnen meedraaien zonder dat er een rechtenkwestie van komt. Meerbepaald draait het hier om de mutantentweeling Quicksilver en Scarlet Witch. Zij zijn de kinderen van Magneto en debuteerden oorspronkelijk als leden van zijn Brotherhood in de X-Men-reeks. Toch traden ze niet lang hierna toe tot de Avengers, en vooral Scarlet Witch zou een grotere rol spelen bij Earth’s Mightiest Heroes dan ze ooit bij de vrolijke mutanten deed. Volgens Feige mogen zowel Marvel Studios voor de Avengers, als Fox voor de X-Men, beide personages gebruiken op het grote scherm. Me dunkt echter wel dat deze regeling niet zal gelden voor de iets bekendere Beast, Wolverine en Storm, eveneens X-Men die later ook toetraden tot de Avengers.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.