1
Posted 29/04/2012 by Arno in Comics
 
 

Review: Avengers vs X-Men – Versus #1


“It’s VERSUS #1, the FIGHTINGEST book you’ll EVER READ, where we take fights from AVENGERS VS X-MEN and expand them into ALL-OUT SMASH-UPS!”

Met de bovenstaande quote weet je ongeveer al wat je van deze Avengers vs X-Men – Versus #1 mag verwachten: vechten, vechten, en nog eens vechten! Met deze zesdelige reeks zet Marvel enkele gevechten in de spotlight die zich afspelen tijdens de hoofdreeks van Avengers vs X-Men. In deze eerste issue draait het om twee conflicten waarvan we slechts een voorsmaakje opvingen in Avengers vs X-Men #2, namelijk Iron Man vs Magneto en The Thing vs Namor, the Sub-Mariner! Schrijver Jason Aaron (Avengers vs X-Men, Wolverine and the X-Men) en tekenaar Adam Kubert (Wolverine, Ultimate X-Men) staan in voor de vechtpartij tussen de gouden Avenger en de meester van het magnetisme. Het koppel Kathryn (Heralds, Wolverine and Jubilee) en Stuart (Fear Itself, Ultimate Fantastic Four) Immonen zetten dan weer het gevecht tussen tante Petunia haar favoriete neef en de prins van Atlantis op papier. Round One…Ready… Fight!

Al zou je denken dat een vechtpartij tussen Magneto en een man in een metalen harnas vrij eenzijdig zou zijn, dan ken je Tony Stark nog niet. Als Iron Man heeft hij keer op keer zijn harnassen aangepast en van een upgrade voorzien afhankelijk van zijn vijanden, en hij kwam naar de X-Men hun eiland Utopia met een plan. Het gevecht tussen Magneto en Iron Man was best wel aangenaam leesvoer. Aaron — die eveneens de tweede issue van Avengers vs X-Men heeft geschreven — gebruikt zoals gewoonlijk vrij grappige anekdotes om de gedachten van zijn personages over elkaar te beschrijven en Kubert houdt de vaart erin met zijn dynamische tekenwerk. Ik heb alvast genoten van enkele fun facts over de krachten van de vechtersbazen, een traditie die doorheen deze hele reeks behouden schijnt te blijven.

Iets minder interessant was het gevecht tussen The Thing en Namor. Nochtans hebben deze twee heel wat geschiedenis (Namor begon zijn hedendaagse Marvel-carrière immers als een vijand/aarzelende bondgenoot van de Fantastic Four) en is dit verre van hun eerste confrontatie. Terwijl de tekeningen van Stuart Immonen wel weer dik in orde zijn, kan dit niet gezegd worden over de dialogen van zijn vrouw Kathryn. De one-liners en vismopjes waren helemaal niet aan mij besteed, waardoor dit gevecht een beetje als een gemiste kans aanvoelt.

Veel diepgang valt er in deze comic niet te vinden, maar hiervoor word je al van in het begin gewaarschuwd. Hoewel het concept achter AvX – Versus me wel aanstaat, bleef ik op het einde van deze issue (en let op: dat einde komt zeer snel) toch nog op mijn honger zitten. Ik heb geen problemen met een heuse battle royale tussen superhelden, maar het spijtige in dit formaat is dat je slechts twee, vrij onbelangrijke kortverhalen krijgt die evengoed online of achteraan een andere comic als extra aangeboden konden worden. Met andere woorden: de comic is misschien wel leuk voor de fans, maar is zeker en vast zijn prijskaartje van 3.99 dollar niet waard.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.