0
Posted 27/04/2012 by Arno in Comics
 
 

Zal Flashpoint de volgende DC-animatiefilm worden?

Sinds 2007 brengt DC jaarlijks een tweetal geanimeerde langspeelfilms uit in hun DC Universe Animated Original Movies-reeks. Meestal draait het hier om klassieke verhaallijnen die in een aangepast, geanimeerd jasje worden gestoken. In juni mogen we zo Superman vs The Elite verwachten, en later in het jaar zal het eerste deel van een adaptatie van The Dark Knight Returns op ons losgelaten worden. Kevin Conroy — de Batman-stemacteur bekend van zijn rollen in Batman: The Animated Series, Justice League: Doom en de videogames Batman: Arkham Asylum en Arkham City — zou in een recent interview met de talkshow Comic Book Club weleens de volgende titel in DC’s animatielijn verklapt kunnen hebben. Hij zou immers alweer de Dark Knight ingesproken hebben in Flashpoint, een adaptatie van DC’s laatste zomerevent dat de overgang van het oude DC-universum naar het geherlanceerde DCnU inluidde.

De vijfdelige kernreeks van Flashpoint werd geschreven door Geoff Johns (Justice League, Green Lantern) en getekend door Andy Kubert (Batman, X-Men). Hoofdpersoon van dit alles was Barry Allen, de toenmalige net uit de dood herrezen Flash. In een wanhopige poging om zijn moeder (die, toen Barry nog een kind was, vermoord werd door zijn tijdreizende aartsvijand Professor Zoom, alias de Reverse-Flash) te redden ontstond er een gigantisch butterfly effect op de tijdlijn van het toenmalige DC-universum. In Flashpoint werd er een wereld afgebeeld op de rand van een allesvernietigende oorlog tussen het onderzeese keizerrijk Atlantis (onder Aquaman) en Themyscira, thuis van de Amazones (onder leiding van koningin Wonder Woman). Barry Allen ontmoette zeer verschillende versies van zijn vroegere vrienden uit de Justice League en werd voornamelijk bijgestaan door de Flashpoint-versie van Batman. In deze realiteit was het echter niet Bruce Wayne die onder het masker schuilging, maar zijn vader Thomas. Hoewel de reguliere Bruce Wayne-versie van Batman wel degelijk voorkomt in de reeks, blijft het maar de vraag welke Wayne Kevin Conroy ditmaal voor zijn rekening zal nemen.

Voorlopig blijft het hier wel draaien om een gerucht, maar deze Brainfreezer ziet het alvast wel zitten om even terug te keren naar de wereld van Flashpoint. Benieuwd of we hierna, net zoals in de comic, ditmaal ook een ganse reboot van het geanimeerde DC-universum zullen krijgen!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.