1
Posted 27/04/2012 by Arno in Comics
 
 

Agent Phil Coulson en de nieuwe Nick Fury maken hun Marvel comicsdebuut

De filmversies van Nick Fury en Phil Coulson in The Avengers

We weten allemaal dat alles wat we in de huidige blockbusterfilms van Marvel te zien krijgen gebaseerd werd op de oorspronkelijke comics. Maar sinds de verschillende kassuccessen van de uitgeverij aan de filmkassa van Hollywood trad er een soort wisselwerking op tussen de versies van Marvel’s superhelden op het grote scherm en deze op de tweedimensionale pagina. Ja, er zijn comics die zich afspelen in het op de Avengers gecentreerde Marvel-filmuniversum, maar ook het huidige reguliere Marvel-universum begint de laatste tijd meer en meer door de films geïnspireerd te geraken. Nieuwere reeksen als Hawkeye, The Mighty Thor, Avengers Assemble en de herlanceringen van Captain America en Invincible Iron Man zijn specifiek ingesteld op het grotere filmpubliek dat misschien weleens een comic wil lezen. Deze week doet Marvel er nog een schepje bovenop, want ook hun primaire defensieorganisatie S.H.I.E.L.D. zal van een movie make-over worden voorzien met het comicsdebuut van agent Phil Coulson en de nieuwe Nick Fury! Deze vinden plaats in het zesde en laatste deel van Battle Scars, een minireeks over de nasleep van het Fear Itself-event. Let op: milde spoilers voor het laatste deel van de reeks volgen hieronder.

De opzet van Battle Scars was dat Marcus Johnson, een sergeant in het Amerikaanse leger, na de gebeurtenissen van Fear Itself werd achternagezeten door een horde superhelden, superschurken en terroristen uit het Marvel-universum. Uiteindelijk bleek hij niemand minder dan een zoon te zijn van Nick Fury, ‘s werelds beste superspion en voormalig hoofd van S.H.I.E.L.D. Terwijl Fury enkele jaren geleden zijn positie als director of S.H.I.E.L.D. moest afstaan en onderduiken, wordt op het einde van Battle Scars zijn zoon ingelijfd bij de defensieorganisatie. Doorheen de reeks speelde Marcus, of liever Nick Fury Jr. (zijn echte naam) zijn linkeroog kwijt. Net zoals zijn vader in een ver verleden. Terwijl Nick Fury jaarlijks een dosis van de levensverlengende Infinity Formula moet nemen, zit deze bij Nick Jr. al in zijn bloed, waardoor de jongere Fury eveneens zeer traag veroudert. En oh ja, Nick Fury Jr. is een Afro-Amerikaan. Sterker nog, hij lijkt toevallig als twee druppels water op acteur Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Jurassic Park).

Tien jaar geleden werd de Ultimate Marvel-versie van Nick Fury al getekend naar de acteur, die vandaag de dag de rol van S.H.I.E.L.D.-opperhoofd dan ook op zich neemt in de Marvelfilms. Nu zal Mr. Jacksons gelijkenis dus ook te zien zijn in de comics van het reguliere Marvel-universum. Ondertussen zal de oudere Nick Fury, die al bijna vijftig jaar in de comics rondloopt, zich vermoedelijk voorlopig wat meer in de schaduwen houden. Op deze manier worden nieuwe lezers ook niet meteen herinnerd aan de filmadaptatie van het personage in de tv-film Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D., met niemand minder dan David Hasselhoff (Baywatch, Knight Rider) in de hoofdrol!

Agent Phil Coulson, een geheim agent voor Marvel‘s defensieorganisatie S.H.I.E.L.D., verscheen dan weer voor het eerst in de Iron Man-film uit 2008. Het personage, gespeeld door acteur Clark Gregg (The West Wing), zou achteraf terugkeren in Iron Man 2 (2010) en Thor (2011) en vormt de grootste link tussen beide films. Gregg hernam de rol voor enkele kortfilmpjes die zich eveneens afspeelden in het Marvel-filmuniversum en speelt natuurlijk ook mee in de huidige Marvelblockbuster The Avengers, waar zijn rol wel zeer belangrijk werd. Het personage werd populair bij de Marvelfans en kreeg ook een rol in de huidige animatieserie Ultimate Spider-Man als de (undercover) schooldirecteur. Al dook het personage weleens op in een comic die zich afspeelde in het filmuniversum, maakte ook Coulson deze week zijn debuut als geheim agent in het reguliere Marvel-universum. Hier is hij een goeie vriend en voormalige strijdkameraad van Marcus Johnson/Nick Fury Jr. met de bijnaam “Cheese” en zal hij Marvel’s nieuwste superspion komen bij te staan als S.H.I.E.L.D.-agent.

Battle Scars #6 ligt sinds deze week in de winkels en valt voorlopig ook nog steeds na te bestellen, terwijl de trade paperback in juni zal verschijnen.

Nick Fury Jr. en Phil Coulson in het reguliere Marvel-universum

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.