0
Posted 26/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Laatste Hitman trade aangekondigd

De cultcomic Hitman van Garth Ennis (The Boys, Preacher) en John McCrea (Dicks, The Demon) werd in de jaren negentig uitgegeven door DC. Het is een kroniek van de avonturen van Tommy Monaghan, een huurmoordenaar met superkrachten. Het was tevens een wat alternatieve manier om te kijken naar superhelden. Ennis heeft namelijk niet veel op met deze in spandex gehulde figuren. Als je jouw hoofdpersoon laat kotsen over de schoenen van Batman, dan zit daar wel een zekere symboliek achter.

De titel zou echter een zachte dood sterven. Ook de trades van de serie verkochten uiteindelijk niet genoeg om de hoge bazen bij DC tevreden te stellen. In 2001 verscheen aldus de laatste trade. Helaas betekende dit ook, tot ongenoegen van veel lezers, dat de serie niet compleet zou worden uitgegeven. In 2009 begon DC echter met het herdrukken van de trades. Dit keer ging het een stuk beter.

In augustus zal eindelijk de laatste trade getiteld Hitman: Closing Time verschijnen. Daarin staan dus de laatste issues die nog niet eerder zijn herdrukt. Kenners vinden het vast leuk om te weten dat ook de cross-overs met Lobo en de JLA zijn terug te vinden in deze bundel.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar