3
Posted 25/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Valiant onthult nieuw logo en huisstijl

In mei verschijnen de eerste nieuwe Valiant Comics. Valiant heeft hiervoor de Britse ontwerper/comicmaker Rian Hughes (2000AD, Yesterday’s Tomorrows) gestrikt om het logo en de huisstijl van de comics te ontwerpen.

Het is altijd een uitdaging om de huisstijl van een uitgever vanaf de grond op te bouwen: het logo, de ontwerpen van de covers, de titels. Al deze elementen moet je samen laten smelten tot een visueel geheel. Het herstarten van Valiant Comics zie ik als een van de eerder genoemde grote projecten. De Valiantpersonages hebben immers een stevige fanbase. De nieuwe logo’s voor alle comics zijn fris en modern. Tegelijkertijd zijn ze wel trouw aan het origineel uit vervlogen tijden. Wat men eigenlijk ook met de personages heeft gedaan. Aldus de reactie van Rian Hughes.

Hun eerste comic, X-O Manowar #1, ligt 2 mei in de winkels.

Ontwerpen van de covers

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar