2
Posted 25/04/2012 by Arno in Comics
 
 

DC keert in september terug naar de beginjaren van het DCnU

In september zal het exact één jaar geleden zijn dat DC haar volledige comicslijn herstartte met 52 nieuwe nummers #1. De DC-relaunch was een geweldig succes en hier bij Brainfreeze gaven we toen drie keer alle issues van The New 52 weg (ah, memories…). Terwijl slechts sommige reeksen als Green Lantern en Batman min of meer gewoonweg werden verdergezet, sloegen ouwe rotten als Justice League, Action Comics, Superman en Wonder Woman geheel nieuwe richtingen in. In het DCnU bestaan superhelden ongeveer vijf jaar, maar het blijft vandaag nog steeds vrij onduidelijk wat er in die periode allemaal is gebeurd en hoeveel verhalen uit het oude DC-universum hierin nog hebben plaatsgevonden.

Volgens Bleeding Cool (en later ook ietwat bevestigd door enkele DC-artiesten op de Boston Comic Con) zou DC in september hier iets aan doen. Normaal gezien zitten de 52 reeksen — op de zes nieuwe series van de Second Wave na — dan elk aan issue #13. Deze zouden echter opgeschoven worden tot oktober. Ter ere van de eerste verjaardag van het DCnU zou de uitgever namelijk van elke reeks een issue #0 uitbrengen. In deze delen duiken we dan in het verleden van elke held en zou er in iedere serie een soort Year One/oorsprongsverhaal worden verteld.

Dit is echter zeker niet de eerste keer dat zoiets wordt gedaan in de wereld der superheldencomics. Marvel deed bijvoorbeeld iets zeer gelijkaardigs in de jaren ’90 met hun Minus One-issues, waarin we de wel zeer jonge jaren van de uitgeverij haar grootste superhelden zagen. Sterker nog, DC leverde in 1994 zelfs een Zero Month: alle lopende reeksen kregen hier toen ook al een issue #0, waarin de nieuwe richtingen en continuïteitsaanpassingen van elke serie werden aangeduid ten gevolge van het grootschalige crossoverevent Zero Hour (een eerdere, gefaalde poging tot een DC-reboot).

Benieuwd of de artiesten van DC in september eindelijk zelf kop noch staart krijgen aan alle aanpassingen, retconsreboots en algemene stroomlijningen die het DC-universum in de afgelopen jaren heeft te verduren gekregen. Hopelijk krijgen we ditmaal wel deftige, iconische, algemene en vooral tijdloze oorsprongsverhalen voor ‘s werelds grootste superhelden, die de oude fans kunnen geruststellen en — samen met de verworven nieuwe lezers — kunnen doen uitkijken naar de toekomst.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.