0
Posted 24/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine and the X-Men #9

“Glob Herman! I can hear your thoughts which I’m sure both Spider-Woman and Katy Perry would not appreciate!”

De laatste Avengers vs X-Mentie-in van deze week is Wolverine and the X-Men #9. Hierin staat Wolverine voor een moeilijke keuze. Hij zal moeten kiezen tussen de X-Men en de Avengers. Jason Aaron (X-Men: Schism) helpt hem in het maken hiervan en Wolverine zal ook meteen de reden van zijn keuze bekend maken. Chris Bachalo (Captain America) mag wederom deze comic voorzien van de tekeningen.

Na New Avengers #24 en Avengers #25 krijgen we eindelijk een echte tie-in. We beginnen het verhaal op de planeet Sin. Dit is de planeet dat eigenlijk één groot interplanetair Las Vegas is. We hebben al kennisgemaakt met deze planeet toen Wolverine er geld probeerde te winnen om zijn school open te houden. We zien een groep aliens die aan het wedden zijn welke planeet als volgende vernietigd zal worden door de Phoenix Force. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: je had moeten wedden op Andromeda 9 om te kunnen winnen. De weddenschap voor de volgende planeet kan nu beginnen…

Terwijl de Phoenix Force door het universum zoeft, zien we Wolverine en Beast genieten van zon en zee in de Jungle Room (waarom had mijn school geen Jungle Room?). Ze kaarten nog even na over hun vorige avonturen als het Deep Space Alarm afgaat. Bovendien staat er een bezoeker aan de deur. Captain America komt langs voor een gesprek met schooldirecteur Wolverine. Hij weet echter niet dat hij recht de Danger Room binnenwandelt en meteen een examen krijgt voorgeschoteld. Gelukkig komt Wolverine net op tijd binnen om het programma te stoppen. Captain America krijgt daarop een beoordeling van B-minus op zijn prestatie in de Danger Room.

Een school blijft een school dus ook de gewone lessen gaan door. Cannonball geeft les in het gebruik van een jetpack. Maar tijdens deze lessen krijgt Quentin Quire een psychische aanval te verwerken. Ook lerares Rachel Grey heeft met hetzelfde probleem te kampen. Beide zien de Phoenix en voor ze in coma vallen, spreken ze de woorden: “’It’s coming”. Na al deze gebeurtenissen roept Wolverine zijn leerkrachtencorps bij elkaar…

Zoals ik al eerder aangaf is dit eigenlijk de eerste echte tie-in voor het Avengers vs X-Men-event. De school wordt rechtstreeks getroffen door de komst van de Phoenix Force. Wolverine moet niet alleen proberen zijn studenten te beschermen maar ook nog eens de paniek bij de leerlingen in te perken. Aaron weet dit allemaal zeer goed weer te geven. Hij weet uitstekend welke verschillende banden de leerlingen en leerkrachten hebben met de Phoenix Force en de gevolgen hiervan in te schatten. Ook mag je weer rekenen op een paar uitstekende grappige dialogen. Bachalo laat nog maar eens zien dat hij beter is in de actiescènes dan in de dialoogscènes. Terwijl de actiescènes vaak adembenemend zijn, blijft het gebrek aan details in de andere scènes storend.

Deze tie-in is zeker een aanrader om aan te schaffen. Het verduidelijkt de beslissingen van Wolverine en bovendien introduceert Aaron hier ook nog een andere partij in de strijd tussen de Avengers en de X-Men.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.