1
Posted 24/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Nightwing #8

“This is the story of how the man I will kill tonight is Gotham’s worst betrayer of all.”

De cross-over Night of the Owls gaat verder in Nightwing #8. Kyle Higgins (Batman: Gates of Gotham) krijgt de opdracht om Nightwing mee te sleuren in het verhaal. Eddy Barrows (Teen Titans) krijgt dan weer de eer om alles mooi in beeld te brengen.

Nightwing oftewel Dick Grayson was de allereerste Robin. Hij werd door Bruce Wayne opgevangen nadat zijn ouders werden vermoord tijdens hun acrobatenact in het circus. Dick verliet Haley’s Circus om Batman te gaan helpen in zijn strijd tegen de misdaad. Maar toen Dick ouder werd, heeft hij zijn alter ego Robin opzij geschoven voor een nieuwe identiteit: Nightwing.

In Batman #7 zijn we te weten gekomen dat de Court of Owls het circus gebruikte om nieuwe huurlingen op te leiden. Zo bleek de eerste moordenaar die achter Bruce Wayne aanging niemand minder dan de overgrootvader van Dick te zijn. De Court of Owls heeft immers een middel gevonden om de doden terug tot leven te wekken en ze helende krachten te geven. Zo konden zij hen inzetten om hun vuile werkjes op te knappen. Nu we al deze achtergrondinformatie achter de kiezen hebben, kunnen we in het verhaal duiken.

We gaan meteen ook terug in de tijd. Iemand vertelt ons hoe zijn jeugd was toen hij werd geboren in 1901. Al snel blijkt dat dit de overgrootvader van Dick is. Hij vertelt ons dat de stad toebehoorde aan de rijkste families. De vier belangrijkste mannen waren Alan Wayne, Frederic Cobblepot, Edward Elliot en Burton Crowne. De betovergrootvader van Dick was een schrijnwerker maar tijdens de bouw van een brug begaf de constructie het en kwam hij om het leven. Zonder broodwinnaar werd de overgrootvader van Dick gedwongen om te gaan bedelen. Om geld binnen te krijgen, ging hij ook op straat jongleren. Tijdens één van deze sessies werd een klant van hem overvallen. Hij kon de overvaller stoppen door een bal tegen zijn hoofd te werpen. De directeur van Haley’s circus zag dit en vroeg hem of hij zich wou aansluiten bij zijn circus.

In het heden, krijgt Dick een oproep van Alfred. Alfred licht hem in over de gebeurtenissen in Batman #8. Nu moet hij proberen zo snel mogelijk burgemeester Sebastian Hady te bereiken. Kan Nightwing de burgemeester beschermen tegen de Court of Owls?

Kyle Higgins breit een mooi vervolg in deze cross-over. Het verhaal wordt heel goed onderbouwd. We krijgen een goed inzicht in het verleden van de familie van Dick. Bovendien wordt de spanning opgevoerd naarmate je doorbladert. De art doet perfect zijn werk. Het ondersteunt de comic en weet het zelfs naar een hoger niveau te tillen. Barrows doet fantastisch werk door zeer gedetailleerde gezichten weer te geven. Zo is de angst perfect op het gezicht van de burgemeester af te lezen. De tekening waarin Nightwing door de sneeuwvlokken door de stad zweeft is ook verbluffend. Het is dus een waar plezier voor het oog om deze comic te lezen.

Kort samengevat is Nightwing #8 een perfect vervolg in het grote Night of the Owls-verhaal. En kan ik dus niet meer zeggen dat dit een echte aanrader is. Ik kijk al uit naar de maand mei voor het vervolg van deze cross-over.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.