1
Posted 23/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Batman #8

“I know now that you can spend your whole life learning Gotham from deep inside and still know nothing about it all”

Het is nu bijna 8 maanden geleden dat DC op de resetknop drukte en 52 reeksen opnieuw begon met een nieuwe nummer 1. Nu vinden ze het tijd voor hun eerste grote cross-over: The Night of the Owls. Deze eer is weggelegd voor Batman en zijn vrienden. Scott Snyder (American Vampire, Swamp Thing) mag de spits afbijten met deze Batman #8. Greg Capullo (Quasar, Spawn) is verantwoordelijk voor de art.

Deze cross-over is al in de maak sinds het begin van de nieuwe Batmanserie. In de eerste delen konden we lezen dat er een geheime organisatie aan de macht is in Gotham City. Bruce Wayne houdt al jaren de criminelen van de straat als zijn alter ego Batman maar nu blijkt dat de Court of Owls diegenen zijn die alles wat er in de stad gebeurt bepalen. Nadat de Court of Owls een moordenaar op Bruce Wayne afstuurde, is hij zelf achter hen aan gegaan. Dit leverde hem echter veel problemen op wanneer hij als Batman opgesloten geraakte in een soort labyrint. Hier werden er flink wat mindgames met hem gespeeld. Uiteindelijk wist hij toch de moordenaar te stoppen en te ontsnappen. Bruce houdt aan dit avontuur echter wat tijdelijke schade aan zijn ogen over waardoor hij momenteel niet tegen scherp licht kan.

Na de schade die de Court of Owls heeft opgelopen zinnen ze op wraak. En ze willen die wraak nemen op alle belangrijke personen in Gotham. Om te beginnen nemen ze Bruce Wayne in het vizier. Deze keer nemen ze het zekere voor het onzekere en sturen ze een tiental moordenaars op hem af. Terwijl Alfred en Bruce staan te keuvelen over een maquette van Gotham City horen ze een verdacht geluid. Als snel wordt duidelijk dat iemand het huis probeert binnen te sluipen. Bruce stuurt Alfred naar de Batcave terwijl hij zelf op zoek gaat naar de indringer. Al snel staat hij oog in oog met een Talon – oftewel een moordenaar voor de Court of Owls – en vecht hij voor zijn leven.

Terwijl Bruce vecht voor zijn leven onderzoekt Alfred een chip die Bruce heeft meegenomen uit het labyrint. Hierop vindt hij een lijst van een veertigtal mensen. Ze staan allemaal op de hitlist van de Court of Owls. Allen zullen sterven tijdens de Night of the Owls tenzij Batman en zijn familie hen kunnen stoppen.

Scott Snyder geeft ons hier louter de aanzet voor deze cross-over. We komen dus nog niks nieuws te weten. Alles wat we al wisten voor deze comic wordt gewoon bevestigd. Maar dit neemt niet weg dat het zeker aangenaam is om te lezen. De opbouw naar het event wordt zeer goed verzorgd. Snyder weet heel goed de spanning in dit verhaal op te bouwen zodat we als lezer het gevoel krijgen dat we mee in het huis van Bruce zitten en ons leven zelf op het spel staat. In de dialoog tussen Bruce Wayne en Alfred merken we ook heel duidelijk hoe zwaar de afgelopen gebeurtenissen zijn geweest voor Bruce zijn psyche.

De art van Capullo is perfect voor een donker, grimmig verhaal zoals dit. De ruwere tekenstijl zorgt ervoor dat de gevechten er levensecht uitzien. We zien duidelijk op het gezicht van Bruce dat hij getekend is door alles wat hij tot nu toe heeft meegemaakt. Tevens kunnen we de angst op het gezicht van Alfred zien als hij doorheeft wat er staat te gebeuren.

Dit eerste deel van de cross-over is veelbelovend voor de komende maanden. Om optimaal te genieten van dit verhaal is het echter noodzakelijk om de eerste 7 delen van deze reeks ook gelezen te hebben. Gelukkig is de eerste hardcover nu al te verkrijgen en kan je eventueel helemaal aansluiten bij het verhaal. Als je wil weten welke delen van de Batmanfamilie nog zullen deelnemen aan deze cross-over kan je de checklist hier nakijken.

 

 

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.