0
Posted 23/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Fairy Quest van Humberto Ramos en Paul Jenkins komt naar Kickstarter

Het nieuwe project van schrijver Paul Jenkins (The Sentry, Son of Hulk) en Humberto Ramos (Amazing Spider-Man, Crimson) zal Fairy Quest heten. Ze hebben het in 2011 al eens zelf gepubliceerd en verkocht tijdens de San Diego Comic Con. Hoewel de reacties positief waren is er toch nog geen uitgever die zijn vingers wil branden aan dit project. Beide heren willen het echter onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Dan maar een keer groots uitpakken: in navolging van heel wat voorgangers (zie ook enkele eerdere Brainfreeze-artikels) hebben ze hun werk naar Kickstarter gebracht.

Fairy Quest is een soort kruising tussen 1984 en het werk van de gebroeders Grimm. In de wereld van Fablewood leven alle verhalen die ooit werden verteld zij-aan-zij naast elkaar. Je zou zeggen dat dit wel een hele gezellige plek moet zijn, maar niets is minder waar. Het is een sinistere plek waar ze gebukt gaan onder het alziende oog van Mister Grimm en zijn think police. De personages moeten zich aan het verhaal houden want anders worden hun hersentjes gewist.
Ondanks deze dreiging zijn Roodkapje en haar wolf Mister Woof bevriend geraakt. Ze gaan een poging doen om aan de onderdrukkers te ontsnappen. Er zou ergens een plek moeten zijn die “de echte wereld” wordt genoemd. Ze gaan op reis om deze plek te ontdekken, hopend dat ze voor altijd vrienden kunnen blijven.

Het hele concept van de comic is na te lezen op de Kickstarter-pagina van Fairy Quest. Ik kon zelf wel lachen om de melige teksten van Paul Jenkins bij de zaken die je als donateur krijgt wanneer het financieringsdoel wordt gehaald. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in het tekenwerk van Humberto Ramos dan vind je hier nog wat previewpagina’s.

Voor diegenen die Frans kunnen lezen heb ik ook nog goed nieuws. In april zal uitgeverij Glénat namelijk een Franstalig Fairy Quest-album publiceren.

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar