1
Posted 22/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Avengers vs X-Men #2

“Don’t you get it? The Avengers are going to war with the X-Men. All because of me. That tells me one thing…I must be the biggest damn gun there is.”

In het vorige deel zagen we hoe de strijd tussen de Avengers en de X-Men begon. In dit deel wordt het grootste gevecht ooit (als we de hypemachine mogen geloven) verdergezet. Jason Aaron (X-Men: Schism) neemt de schrijfpen tijdelijk over van Brian Michael Bendis. John Romita Jr (The Amazing Spider-Man) houdt voorlopig de tekenpen stevig in handen. We gaan meteen verder waar we de vorige keer gestopt zijn.

Cyclops en zijn X-Men staan op het strand van Utopia terwijl de Avengers in de Helicarrier klaar staan om aan de strijd te beginnen. De Avengers zijn vastberaden om Hope mee te nemen. We zien beide teams overleggen met elkaar en hun ongeloof over de situatie uitten. Beide teams zijn echter overtuigd van hun eigen gelijk. De X-Men zien Hope immers als de nieuwe messias die de mutanten gaat redden terwijl de Avengers vrezen dat ze juist de aarde zal vernietigen met de kracht van de Phoenix Force. Terwijl de teams lekker liggen te keuvelen, schieten Magneto en Colossus in actie. Met een ware Magnetic Fastball Special vliegt Colossus de Helicarrier binnen. En dan breekt de hel los!

Een deel van de Avengers valt in het water waar ze opgewacht worden door Namor. Colossus blijft op het schip waar hij af te rekenen krijgt met de Red Hulk. Terwijl de grote mensen een niet zo deftig gesprek voeren, kijken de kleine kinderen vanuit het gebouw naar de gevechten. Babysitter Emma Frost is het echter beu om toe te kijken en beslist om deel te gaan nemen aan het gevecht. Voor ze vertrekt geeft ze de leerlingen het uitdrukkelijk verbod om zich hierin te mengen. Vooral Hope moet binnenblijven en zorgen dat ze uit de handen van de Avengers blijft. Wat volgt is nog een heel pak leuke gevechten maar de vraag is of de X-Men lang genoeg kunnen standhouden tot Hope in veiligheid is gebracht…

Meteen toen ik begon te lezen, merkte ik dat de conversaties uit de pen van Jason Aaron vloeiden. De typische one-liners en commentaren zijn weer volop van de partij. En Aaron heeft zichzelf hier overtroffen. Net zoals het eerste deel (geschreven door Bendis) is dit tweede deel van een heel hoog niveau. Het is niet alleen zalig om de gevechten te zien maar de commentaren die Aaron hierbij verzonnen heeft zijn gewoonweg schitterend. Ik heb echter één groot probleem met de continuïteit. In New Avengers #24 zagen we dat Captain America het sein aan de Avengers gaf om aan te vallen. Het was ook duidelijk te zien dat de Avengers uit de Helicarrier sprongen. In deze comic wordt het gevecht echter gestart door Colossus en vallen de Avengers uit de helicarrier. Qua fout in de continuïteit kan dit wel tellen…

Bij de art heb ik mijn bedenkingen. De gevechtsscènes, die overduidelijk in de meerderheid zijn, zijn gewoonweg schitterend. Niet veel tekenaars kunnen deze scènes tekenen zoals Romita dit kan, maar de non-actiescènes zijn toch van een veel lager niveau. Hope heeft last van anorexia en haar gezichtsuitdrukkingen zijn wel heel raar getekend. Als we de groep Avengers zien is er duidelijk niet gelet op de details. Dit is toch jammer. Gelukkig is dit slechts een klein percentage van de comic. En de optimist in mij geniet dan ook met volle teugen voornamelijk van de actiescènes.

Kortom, Avengers vs X-Men belooft een verhaallijn te worden van een heel hoog niveau. Met de eerste twee delen achter de rug is de toon alvast gezet. Heb je deze comics nog niet bemachtigd zou ik niet langer twijfelen om deze alsnog aan te schaffen, desnoods in tweede of derde print!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.