5
Posted 22/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Checklist voor de Batman cross-over Night of the Owls

“The Court of Owls has sentenced you to die.”

Iedereen kent het verhaal van Batman. Bruce Wayne is één van de rijkste mensen in de wereld. Maar al dat geld maakt niet goed wat hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. Zijn ouders zijn voor zijn ogen in koele bloede vermoord. Na deze gebeurtenis heeft hij zich toegelegd op verschillende gevechtssporten en is hij de misdaad in zijn stad gaan bestrijden als Batman.

Jarenlang geloofde hij dat hij heerste over de nacht in Gotham City maar zoals we hebben kunnen lezen in de afgelopen issues van Batman is dit niet langer meer waar. In de schaduwen heerst een groep genaamd Court of Owls werkelijk over Gotham City. Zij bepalen wat er gebeurt in de stad. Nadat deze groep een moordenaar stuurde naar Bruce Wayne is Batman op jacht gegaan naar de ware identiteit van deze groep. Nadat hij de Owls een zware klap heeft toegediend zinnen zij op wraak.

Deze wraak krijgen we te zien in de allereerste grote cross-over in het nieuwe DC-universum. In Night of the Owls worden er verschillende moordenaars op pad gestuurd om veertig belangrijke mensen in Gotham te vermoorden. Batman kan ze onmogelijk allemaal stoppen. Om deze Owls te stoppen, moet hij de hulp inroepen van de hele Bat-familie. De cross-over is deze week begonnen en zal nog de hele maand mei duren. We geven je hier alvast de checklist:

18 april: Batman #8 en Nightwing #8
2 mei: Detective Comics #9 en Batwing #9
9 mei: Batman #9, Batgirl #9 en Batman & Robin #9
16 mei: Birds of Prey #9, Catwoman #9, Nightwing #9 en Red Hood and the Outlaws #9
23 mei: All-Star Western #9, Batman: The Dark Knight #9
30 mei: Batman Annual #1

Uiteraard zullen ook wij bij Brainfreeze deze cross-over op de voet volgen.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.