0
Posted 19/04/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

Iron Man 3 wordt Chinese co-productie

Na twee succesvolle films waarin de Marvel-held solo speelde, zal Iron Man (gespeeld door Robert Downey Jr.) volgende week voor een derde keer op het grote witte doek te bewonderen zijn in de langverwachte Avengers-film. Maar in Hollywood denken ze al aan de volgende telg in de reeks, die volgend jaar in de zalen komt…

Eerder deze week werd door Marvel Studios, The Walt Disney Company China en DMG Entertainment een officieel persbericht de wereld in gestuurd waarin ze lieten weten dat Iron Man 3 een samenwerking zal worden tussen desbetreffende studio’s.

DMG Entertainment, een grote speler in de entertainmentsector van China, heeft laat weten dat ze een grote investering willen doen voor de productie van de film. Zij zullen het Chinese deel van het productieproces overzien in samenwerking met de producenten en creatieve teams van Marvel Studios. Ze zullen eveneens instaan voor de distributie van de film in Chinese zalen, waar het tenslotte allemaal om te doen is.

Het is een slimme zet van Marvel en Disney, aangezien China een gigantisch deel van de boxofficemarkt inneemt. Maar die markt bereiken is een ander verhaal. China is een land dat er een heel strikte regulatie voor buitenlandse films op nahoudt. Hoe omzeil je nu zo’n regels? Breng een deel van de productie naar het land zelf. En zo geschiedde.

Dan Mintz, de CEO van DMG Entertainment kijkt alvast uit naar de samenwerking en is ervan overtuigd dat het voor alle betrokken partijen enkel voordelen biedt.

“Onze samenwerking met Disney en Marvel is een mijlpaal in het globale entertainmentlandschap; het is een unicum dat een miljoenenfranchise geproduceerd wordt door Hollywood en China. De Iron Man-franchise is reeds een gigantisch wereldwijd succes geweest en we kijken er naar uit om de serie naar nieuwe hoogten te brengen met Iron Man 3. De film zal verder bouwen op de aangrijpende verhaallijn, de A-list sterrencast, alsook de spectaculaire actie die het goed zal doen zowel op wereldvlak als in China, de op één na grootste boxofficemarkt in de wereld.”

Ondertussen is de geruchtenmolen aan het draaien gegaan. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat superschurk The Mandarin zijn opwachting zal maken op het grote scherm in de nieuwe blockbuster. Of dat klopt valt nog te bezien. Het zou in ieder geval een logische keuze zijn, waar al een (heel klein) beetje naar gehint wordt in het persbericht door Rob Steffens, General Manager of Operations and Finance van Marvel Studios.

“We kijken uit naar onze samenwerking met DMG om Iron Man naar de Chinese markt te brengen op een zinvolle manier. We zijn er van overtuigd dat het Chinese publiek van de verhalen van Marvel zal blijven genieten, door het toevoegen van een lokaal tintje en samen te werken met onze nieuwe partner kunnen we onze personages aanlokkelijker en relevanter maken in de snelgroeiende filmmarkt van China.”

Het filmen zal in mei van start gaan in de Verenigde Staten waarna de productie eind deze zomer zal verhuizen naar China. Voorlopig is regisseur Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) nog steeds gekoppeld aan het project. Het is wel duidelijk dat ze er bij de studio’s geen gras over laten groeien om hun succesfranchise voort te kunnen zetten. De release van de film is gepland voor 2 mei 2013.

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar