0
Posted 19/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Aankoopcheque van Superman aan de haal voor 160.000 dollar

Recent werd de cheque geveild waarmee DC in 1938 voor $412 de rechten op Superman kocht van Jerry Siegel en Joe Shuster. Deze cheque lag 38 jaar in een lade bij DC voordat het ding werd weggegooid en uiteindelijk via allerlei omwegen bij het veilinghuis ComicConnect terechtkwam.

De cheque werd hier verkocht voor het lieve sommetje van $160.000. Stephen Fishler, CEO van ComicConnect.com, vertelde dat de cheque verkocht werd aan een anonieme koper. Pikant detail: de cheque bevat een regel tekst waarmee DC aangeeft dat ze hiermee de volledige rechten van Superman hebben gekocht. De nazaten van Siegel en Shuster zijn het hier echter nog niet helemaal mee eens. Momenteel wordt er nog druk geprocedeerd over de rechten op de man van staal. Maar als je waarde hecht aan je geestelijke gezondheid dan duik je daar liefst niet al te diep in.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar