0
Posted 17/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: Peter Panzerfaust #3

“When I was so young, I thought I’d never grow old. In Peter’s company, time worked differently somehow. You didn’t realize the passing of days.

We eindigde de vorige issue van Peter Panzerfaust met een knal. Letterlijk. Maar aangezien we zitten nog aan het begin van deze serie zitten overleeft zowat iedereen de inslag van de bom. Wat nu wel duidelijk is is dat Calais definitief is gevallen. De jongens vragen zich af wat de veiligste plek in Frankrijk zou kunnen zijn? Parijs? Het is immers de hoofdstad en zou deze niet extra beveiligd zijn? Peter en zijn jongens gaan op weg.
Al vrij snel komen ze weer in contact met de Duitsers. Een eenheid bezet een strategische positie buiten Calais, omlopen is geen optie. Ze gaan een poging doen om een jeep of vrachtwagen te stelen. Ik vraag me af of ze rekening hebben gehouden met de commandant van de eenheid, een zekere Kapitan Haken…

De vraag is hoeverre Kurtis Wiebe (The Intrepids, Green Wake) zal gaan met het doortrekken van de vergelijkingen met Peter Pan? Voorlopig mag je zeggen dat dit een realistische comic is. Maar als je goed oplet tijdens het lezen dan ga je toch denken dat er meer aan de hand is. Er wordt op één van de verdwaalde jongens geschoten en de Duitser in kwestie mist. Terwijl je, gezien het plaatje, zou zeggen dat het een voltreffer is. En hebben de jongens niet erg veel geluk? Misschien probeer ik nu wel een diepzinnige verklaring te vinden voor bepaalde toevalligheden in deze comic, wie zal het zeggen?

Het lijkt overigens wel alsof Tyler Jenkins (Proof) de vorige review heeft gelezen. Mijn klacht was dat zijn tekeningen onleesbaar werden wanneer hij zijn scènes vanaf een flinke afstand tekende. Hij tekent nu bijna alles in close-ups of in ieder geval een stuk dichterbij. En alle extra details die hij nu in zijn tekeningen verwerkt komen de kwaliteit alleen maar ten goede. Hij gooit er ook een keer of twee een spannend perspectief in. Jammer alleen van de cover. Alleen het vliegtuig komt in het verhaal terug. De vrouw totaal niet. Of althans toch niet in die vorm.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar