0
Posted 17/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Mark Waid begint portaal voor digitale comics

Mark Waid (Daredevil, Irredeemable) loopt al een paar jaar de digitale comic te promoten. Hij is van mening dat de toekomst van het medium digitaal is. Als Waid iets dergelijks beweert dan blijft het niet bij praatjes alleen. Zo heeft hij al zijn legendarische comicsverzameling verkocht om geld te genereren voor zijn droomproject.

Het voorbije weekend onthulde hij samen met zijn zakenpartner John Rogers (bekend als de producent van de tv-serie Leverage) zijn comicsportaal Thrillbent. Via deze website wil hij zijn eigen digitale comics (en deze van anderen) de wereld in gaan zenden. De website zal live gaan op 1 mei 2012.

De comics van Waid en consorten zullen nog steeds comics zijn. Alleen het medium waarop ze kunnen worden gelezen is anders. Ze zijn gemaakt om gelezen te worden op tablets en smartphones. Waid vindt dat deze apparaten in staat zijn om zaken te doen op het gebied van tekenwerk, kleur en de pacing van het verhaal die je op papier niet kunt imiteren. Overigens sluit hij het drukken van verzamelbundels niet uit. Begrijp één ding wel goed: Waid gaat echt voor comics. Niet voor gemankeerde animatie zoals we van motion comics gewend zijn.

De eerste serie die hij zelf via Thrillbent zal uitgeven heet Insufferable en zal worden gemaakt in samenwerking met Peter Krause (Irredeemable). Het gaat over een superheldensidekick die is uitgegroeid tot een arrogante lul van een kerel. Het gaat ook over de enige zaak waarbij hij, zij het schoorvoetend, weer terugkeert onder de vleugels van de man die hem maakte tot wie hij is geworden.

Waid zal tijdens de eerste maand de site in zijn eentje runnen. Buiten Insufferable zal hij ook de nodige one-shots plaatsen. Maar na de eerste maand zullen ook de eerste comics van andere comicmakers worden geplaatst.

Nieuwsgierig geworden?
Klik hier om de Thrillbent-website te bezoeken.
Klik hier om Mark Waids blog te lezen. Je kunt hier overigens ook een eerste verhaal downloaden getiteld Luther.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar