0
Posted 16/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Avengers by Brian Michael Bendis Vol.2

“Lofty principles are pretty useless if no one’s around to see you live by ‘em”

Nadat de Avengers in de vorige trade terug zijn samengekomen en ook meteen de tijdlijn gered hebben, wacht hen in dit tweede volume nog een grotere uitdaging. Brian Michael Bendis (Ultimate Comics: Spider-Man) en John Romita Jr. (World War Hulk) keren terug om deze tweede verhaallijn te vertellen. Deze bundeling bestaat uit The Avengers (v4) #7 tot en met #12, uitgebreid met #12.1.

In dit verhaallijn is The Hood de tegenstander van de Avengers. The Hood oftewel Parker Robbins had vroeger de kracht van onzichtbaarheid en van levitatie. Hij speelde een grote rol tijdens grote events als Secret Invasion, Dark Reign en Siege maar onlangs is hij zijn krachten kwijtgespeeld en zit hij in de gevangenis op Ryker’s Island. In deze gevangenis raakt hij bevriend met de Inhuman Ertzia. Dit was de vertrouwenspersoon van koning Black Bolt toen de Inhumans nog op de aarde woonden. Robbins weet zich te profileren als de nieuwe vriend van Ertzia waardoor deze hem een belangrijk geheim verklapt. Ertzia vertelt hem alles over de Infinity Gems. Het zijn een paar prachtige juweeltjes die de eigenaar goddelijke krachten geven. In totaal zijn er zes van deze juweeltjes en elke staat voor een andere macht: ziel, tijd, ruimte, gedachte, realiteit en kracht. Aangezien Ertzia ook de speciale opbergruimte voor de gem van Black Bolt maakte, weet hij waar deze verborgen is. Robbins weet te ontsnappen uit de gevangenis en gaat op zoek naar deze gems.

Dit brengt ons bij de Illuminati, een clandestiene groep die uit de slimste superhelden op deze planeet. Ze hebben deze groep gevormd om de wereld te beschermen tegen problemen en vooral om toekomstige problemen te voorkomen. Zo waren zij het die beslisten om de Hulk naar een andere planeet te sturen wat uiteindelijk leidde tot World War Hulk. De Illuminati bestaat uit mensen die elk een belangrijk deel van de aardbewoners vertegenwoordigen namelijk Iron Man, Charles Xavier, Namor, Dr.Strange, Black Bolt en Reed Richards. Het zijn ook zij die momenteel in het bezit zijn van de zes Infinity Gems. Elk van hen heeft er één verstopt op een plaats waar niemand (buiten henzelf) aankan. Robbins weet echter al snel de gem van Black Bolt en Reed Richards te bemachtigen. Op zijn vluchtroute komt hij de Red Hulk tegen. Dankzij de gems vormt zelfs deze krachtpatser echter geen probleem voor hem.

Red Hulk weet de Avengers op de hoogte te brengen van Robbins en zijn nieuw verworven krachten. Enkel Iron Man weet precies waarover het gaat en verwittigt de rest van de Illuminati. Als deze groep op een geheime plaats afspreekt worden ze echter gevolgd door Steve Rogers en de andere Avengers. Nu ze betrapt zijn, moeten de Illuminati de Avengers alles opbiechten. Ik hoef niet uit te leggen dat Steve Rogers niet blij is met wat hij te horen krijgt maar hij weet ook dat ze moeten samenwerken om de wereld te beschermen tegen een catastrofe…

Deze tweede verhaallijn is een stuk beter dan diegene die we te zien kregen in de eerste trade. Volgens mij was dit dan ook een betere opener geweest voor de nieuwe Avengers-serie. De tegenstander is niet de slimste of meest ervaren schurk die ons heldenteam kan tegenkomen maar door zijn bezit van de gems krijgt hij meteen alle krachten die hij zich maar kan bedenken. Dat maakt van hem een zeer sterke tegenstander waardoor alle Avengers nodig zijn om hem te stoppen. De verschillende opbergplaatsen gecreëerd door de leden van de Illuminatie zijn ook erg vindingrijk. Als lezer is het dan ook leuk om te ontdekken waar de gems verborgen zijn. Ook de nodeloze humor die er teveel was in het eerste deel is nu een stuk minder, waardoor ik al weer iets meer respect kan opbrengen voor onze helden.

De art van Romita kan me nog steeds niet bekoren maar het stoort me ook niet meer zoveel als in het eerste deel. Dat krijg je als je begint te wennen aan een bepaalde tekenstijl. Ik mis nog altijd de details maar sommige scènes kunnen me deze keer wel bekoren en waren zelfs indrukwekkend te noemen. Ga zo door Romita en ik word alsnog een fan…

Mijn oordeel over deze bundeling is dus een stuk beter en dat is vooral te danken aan het betere verhaal. De tegenstander sprak me ook veel meer aan alsook het feit dat de Avengers echt moeite moeten doen om hem te stoppen. In de volgende trade krijgen ze pas een echte tegenstander voorgeschoteld wanneer niemand minder dan Norman Osborn uit de gevangenis weet te ontsnappen…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.