1
Posted 16/04/2012 by Arno in Comics
 
 

Divided We Fall: het volgende Ultimate Marvel-event

Grote zomerevents in superheldencomics zijn een raar fenomeen. Met vaste regelmaat wordt er opnieuw en opnieuw beloofd dat niets meer hetzelfde zal zijn, terwijl na verloop van tijd uiteindelijk toch gewoon dezelfde herkenbare status quo lijkt terug te keren. Althans, zo gaat het toch steeds bij de grote superheldenuitgevers als DC en Marvel. Uitzonderingen hierop zijn dan weer hun parallelle realiteiten, waar veel meer speelruimte is en het verkoopspraatje “nothing will ever be the same!” wel degelijk lijkt op te gaan. Terwijl in het reguliere Marvel-universum de strijd tussen de Avengers en de X-Men volop is losgebarsten, zal deze zomer ook het parallelle Ultimate Marvel-universum zich mogen verwachten aan een event, dat de titel Divided We Fall zal meedragen.

Het Ultimate Marvel-universum startte iets meer dan tien jaar geleden als een modernere, iets meer realistische doch nog steeds herkenbare hervertelling van de avonturen van Marvel’s grootste helden. Ondertussen is er echter veel veranderd in de wereld van Ultimate Marvel. Het erbarmelijke Ultimatum-event uit 2008-2009 zag de mutantenterrorist Magneto een massieve vloedgolf op New York City loslaten, een gebeurtenis die vele helden, alsook Magneto zelf, met hun leven moesten bekopen. De imprint werd geherlanceerd als Ultimate Comics en verwijderde zich nog verder van de vaste Marvel-canon: de Fantastic Four vielen uit elkaar en Reed Richards werd één van de gevaarlijkste superschurken die de wereld ooit heeft gekend, de X-Men verloren haast hun bestaansreden wanneer bekend raakte dat mutanten helemaal geen volgende stap in de menselijke evolutie waren maar louter een mislukt project van de Amerikaanse overheid en Peter Parker, ‘s werelds eerste Spider-Man, werd gedood in één laatste gevecht tegen zijn grootste vijanden. Doorheen dit alles zijn het de Ultimates, de Ultimate-versie van de Avengers die hier ten dienste staan van S.H.I.E.L.D., die de orde proberen te handhaven in een steeds harder door superwezens en hun krachten getransformeerde wereld.

Divided We Fall wordt het eerste event in het inmiddels al voor de tweede keer “geherlanceerde” Ultimate-universum en zal lopen doorheen de drie lopende Ultimate Comics-reeksen: Ultimate Comics: Ultimates, Ultimate Comics: X-Men en Ultimate Comics: Spider-Man. Het draait hier echter wel om een algemeen event, geen cross-over. Je hoeft dus niet over te schakelen van de ene reeks op de andere om het hele gebeuren te kunnen volgen, want elke serie zal een aparte verhaallijn bevatten met louter het event op de achtergrond.

Het event groeit voort uit de huidige Ultimate Comics-verhaallijnen. De mutantenhaat in de wereld blijft maar toenemen en de overheid heeft de jacht geopend in Ultimate Comics: X-Men, waardoor overgebleven X-leden als Kitty Pryde, Iceman, Rogue, ex-Fantastic Four lid Johnny Storm en Jimmy Hudson, de zoon van de gesneuvelde Wolverine, moeten onderduiken en haast als guerrilla’s terugvechten. De Ultimates en S.H.I.E.L.D. krijgen in Ultimate Comics: Ultimates dan weer te maken met de opkomst van meerdere internationale supermachten die stilaan de Verenigde Staten lijken te overstijgen en in Ultimate Comics: Spider-Man probeert de tiener Miles Morales in de voetstappen van Peter Parker te treden als de nieuwe Spider-Man. In de afbeelding door tekenaar Adi Granov (Iron Man: Extremis) bovenaan zien we alvast — naast de gevallen Ultimates Thor en Iron Man — een heus conflict tussen S.H.I.E.L.D.-agenten, Nimrod Sentinels, X-Men-leidster Kitty Pryde, Miles Morales als Spider-Man en Captain America. Steve Rogers hing tijdelijk zijn schild aan de wilgen na de dood van Peter Parker, maar zal in dit event terugkeren als de Sentinel of Liberty.

Divided We Fall zal van start gaan in juli, meerbepaald in Ultimate Comics: Ultimates #13 door het nieuwe creatieve team van schrijver Sam Humphries (Our Love is Real) en tekenaar Luke Ross (Amazing Spider-Man). Ook Ultimate Comics: X-Men #14 door nieuwe schrijver Brian Wood (DMZ) komt eraan in deze maand en Ultimate Comics: Spider-Man door Brian Michael Bendis (Avengers) zal volgen in augustus met issue #13. Zowel Ultimate Comics: Ultimates #13 en Ultimate Comics: X-Men #14 kan je nu al voorbestellen bij

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.