2
Posted 16/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brainfreeze steunt Cosplay voor Dierenrechten

Hier bij Brainfreeze worden we over het algemeen erg blij van cosplay. Als het even kan dan zetten we met enige regelmaat weer een overzicht met foto’s online van de beste comicgerelateerde cosplayers die er op de diverse cons rondlopen.

Emilio is een propmaker die actief is in de Belgische cosplayersgemeenschap en vooral bekend is als Iron Man vanop FACTS. Hij is een organisatie begonnen genaamd Cosplayers for Animals. Met deze organisatie ondersteunt hij het volgende project:

Het project dat willen we steunen, zijn mensen die hier in België een asiel uitbaten, en in Griekenland een stuk grond kochten waar ze een opvang voor katten en honden opstartten. Dierenmishandeling is “normaal” in Griekenland, er zijn bijna geen dierenrechten, dus je kan je voorstellen hoeveel dieren er op straat leven zonder voedsel of water, en de meesten worden voor dood achtergelaten.
Zodra de honden en katten weer gezond en goed gevoed zijn, kunnen ze worden overgebracht naar België om goedgekeurd te worden en om hun nieuwe leven hier te starten. Maar eerst en vooral zijn de nodige behandelingen en medicatie nodig. Maar dierenartsen zijn niet goedkoop, en aangezien er bijna geen wetten voor dierenmishandeling zijn, zijn er ook geen middelen om hen te helpen. Met andere woorden: help ons deze situatie aan te pakken. Elke donatie, groot of klein, wordt gewaardeerd.

Om geld in te zamelen heeft Emilio een Sith-masker gemaakt. Dit masker biedt hij te koop aan via de 2dehands.be. Wij moedigen alle dierenvrienden en cosplayers onder de Brainfreezers aan om een bod te doen op dit handgemaakt en draagbaar masker.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar