0
Posted 13/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: New Avengers #24

“Listen, Logan, I know you and Cyclops have had your falling-out but I have hope. – No, He has Hope.. That’s why we’re even in this.”

Avengers vs X-Men, het grote Marvel-event van 2012 is nog maar pas begonnen en we krijgen onze eerste tie-in al gepresenteerd: New Avengers #24. De cover door Mike Deodato (Dark Avengers) en Rain Beredo (She-Hulk) ziet er in ieder geval al veelbelovend uit. We zien Cyclops en Captain America oog in oog staan terwijl Wolverine tussenbeide probeert te komen. Brian Michael Bendis (Jinx) vertelt ons hoe de New Avengers in de strijd tegen de X-Men terechtkomen terwijl Mike Deodato en Will Conrad (Buffy, The Vampire Slayer) ons voorzien van de art.

De vorige verhaallijn van de New Avengers draaide helemaal rond Norman Osborn. Osborn wist namelijk te onstnappen uit te gevangenis en bedreigde de baby van Jessica Jones en Luke Cage. Jessica sloeg in paniek en vluchtte met de baby. Haar man bleef radeloos achter. Het grootste deel van deze comic handelt nog over deze situatie. Als Jessica terug thuiskomt met de baby moeten zij en haar man deze situatie uitpraten en samen bepalen waar hun prioriteiten liggen. Wat vindt Luke Cage belangrijker: zijn vrouw en kind of de New Avengers? Net op het moment dat er een beslissing zou vallen roept Captain America een noodvergadering bijeen.

Zoals we al weten uit Avengers vs X-Men #1 is de Phoenix Force op weg naar de aarde. De Avengers (met Captain America en Iron Man op kop) zijn ervan overtuigd dat de Phoenix Force de vernietiging van de aarde zal meebrengen. De X-Men geloven daarentegen dan weer dat het de redding van de mutanten zal betekenen. Nu roept Captain America zijn mede-Avengers op om samen met hem te strijden tegen de X-Men. We zien al meteen dat enkele teamleden niet echt happig zijn op dit idee maar de grote vraag blijft natuurlijk: Hoe zullen Avengers/X-Men Storm en Wolverine reageren?

New Avengers #24 wordt dan wel aangeprezen als een tie-in maar eigenlijk heeft het nog niets te maken met het hoofdverhaal. Het enige wat we zien krijgen is dat de New Avengers zullen deelnemen aan het gevecht tegen de X-Men, maar veel meer komen we nog niet te weten. Het grootste deel van het verhaal focust zich op de situatie tussen Jessica Jones en Luke Cage. Ongetwijfeld zullen ze wel het grote event gebruiken om dit nevenverhaal uit te werken maar interessant kan je het op dit moment moeilijk noemen. De dialogen tussen de verschillende Avengers zijn zeer luchtig zoals we van Bendis gewoon zijn. De ernstige noot krijgen we weer van Jones en Cage.

De art voldoet zeker aan de verwachtingen. Deodato en Conrad flirten tussen zeer heldere tekeningen en een wazig effect. Maar het werkt wel zeer goed. Vooral de close-ups zijn heel mooi en gedetailleerd getekend. Soms een beetje te realistisch als dat zelfs mogelijk is.

Als je de New Avengers nog niet volgde vóór dit deel zou ik er nu ook niet meteen mee starten. De tie-in wordt verspreid over drie issues. Ik zou persoonlijk pas afwachten tot na de tie-ins om deze serie op te pikken. Ongetwijfeld zullen deze later te verkrijgen zijn in één van de verzamelalbums rond Avengers vs X-Men.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.