0
Posted 13/04/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Nieuwe tv-serie van de makers van The Walking Dead

De ster van de tv-serie The Walking Dead blijft stijgen. Dat viel de executieven bij AMC, de zender die de reeks in Amerika op de kabel brengt, ook op. Ze zijn weer gaan shoppen in de catalogus van schrijver Robert Kirkman en hebben daar Thief of Thieves uit opgevist. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Robert Kirkman, de schrijver van The Walking Dead en Thief of Thieves

Er zijn pas twee issues verschenen van deze comic, maar dat is geen probleem. Producenten David Alpert en Charles Eglee (die meewerkten aan het eerste seizoen van The Walking Dead) zullen ook aan deze serie meewerken. Ze kennen de weg in de wereld van Kirkman.

De comicreeks is door Kirkman opgezet met het idee van een writers room in zijn achterhoofd. Kirkman leerde werken met dit typisch Amerikaanse tv-verschijnsel tijdens de momenten dat hij meeschreef aan episodes voor The Walking Dead. Elke arc van de comic wordt geschreven door een andere schrijver. De eerste verhaallijn wordt momenteel geschreven door Nick Spencer (Infinite Vacation, Morning Glories). De vaste tekenaar van de reeks is Shawn Martinsbrough (Morlocks, Green Arrow). Maar mensen die de review hebben gelezen wisten dat waarschijnlijk al.

Thief of Thieves is ook een comic die redelijk gemakkelijk te verfilmen is. Van alle comics die Kirkman momenteel produceert is dit toch wel degene die het dichtst bij onze realiteit ligt. Er is geen enorm budget voor nodig. Het gaat nog wel even duren voordat we de dief der dieven op onze flatscreen kunnen bewonderen. Maar Robert Kirkman ziet het helemaal zitten:

“AMC erkent de grenzeloze ideeën die in de comic-industrie ontstaan. Hun toewijding bij het tot leven brengen van The Walking Dead als tv-serie is de sleutel geweest tot het succes van de reeks, en ik ben opgewonden over het potentieel van Thief of Thieves om gelijkaardige successen te boeken. (…) Werken met AMC is een enorm positieve ervaring geweest en ik kijk ernaar uit om onze professionele relatie voort te zetten en te versterken.”

Zodra we meer weten, weet jij het ook.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar