0
Posted 13/04/2012 by Koen in Comics
 
 

Jimmy Palmiotti, Justin Gray en Steve Niles brengen Creator Owned Heroes

Enkele collega-Brainfreezers hebben onlangs hun aanraders uit de Diamond Previewscatalogus voor juni 2012 gedeeld (singles) (HC/TPB).  Toch wil ik jullie te elfder ure nog eens wijzen op een absolute must-buy.  Het gaat om een maandelijks magazine dat door Jimmy Palmiotti, Justin Gray en Steve Niles, 3 topauteurs, in eigen beheer wordt uitgegeven vanaf 6 juni, namelijk Creator Owned Heroes.

In de eerste afleveringen worden we getrakteerd op twee 4-delige verhalen, maar naarmate het jaar vordert zullen deze comics ook enkele one-shots bevatten.  De inhoud van Creator Owned Heroes zal niet steeds uitsluitend bestaan uit bijdrages van dit illustere drietal. We zullen ons ook mogen verwachten aan enkele verrassende gastbijdrages. De strips worden aangevuld met 15-16 pagina’s aan interviews, opiniestukjes, artikels, enz… De eerste issue bevat zo ondermeer een interview met niemand minder dan Neil Gaiman (The Sandman), een artikel over cosplay, een column en nog veel meer.  Dit zal je niet in 15 minuutjes uitgelezen krijgen zoals de meeste floppies.

De 2 stripverhalen waarmee Creator Owned Heroes aftrapt zijn :

American Muscle : De wereld is naar de vaantjes en de oorzaak hiervan is nog steeds een mysterie.  In dit post-apocalyptische avontuur ontvlucht een bende rebellen wat overblijft van de menselijke beschaving om op zoek te gaan naar een beter bestaan. Het schrijfwerk is van Steve Niles (30 Days of Night, Criminal Macabre, Spawn, …) en de mooie plaatjes zijn van Kevin Mellon die onlangs nog indruk maakte met Heart (geschreven door Blair Butler).

Triggergirl 6 : een sciencefictionverhaal waarin een huurmoordenares de schijnbaar onmogelijke opdracht krijgt een zeer belangrijk persoon om te brengen.  Het is geschreven door Justin Gray en Jimmy Palmiotti die me al een zestal jaar weten te verbazen met uitmuntende kortverhalen rond de afzichtelijke cowboy Jonah Hex (thans in All-Star Western).  Het tekenwerk wordt geleverd door de even indrukwekkende Phil Noto die in het verleden met het duo Gray/Palmiotti samenwerkte voor Jonah Hex en Superman/Supergirl: Maelstrom (naast zijn werk voor X-23, Avengers: The Origin, enz…).  Onderstaande preview-pagina’s zijn alvast veelbelovend. (tekstkaders moeten nog toegevoegd worden op de pagina’s)

Het trio Palmiotti, Gray en Niles wil zonder enige vorm van editoriale inmenging hun ding doen maar die onafhankelijkheid heeft een prijs.  Ze betalen namelijk zelf elke productiekost voor het boek in de hoop een publiek te vinden dat groot genoeg zal zijn om dit initiatief in stand te houden. Gisteren lieten ze ons weten dat de eerste getallen van de pre-orders bemoedigend zijn.  Je hoeft Creator Owned Heroes natuurlijk niet te bestellen als werk van barmhartigheid.  We durven erom te wedden dat de inhoud eersteklas zal zijn.

 

Comments

comments


Koen

 
avatar
Notorious comic geek – Brugge