0
Posted 13/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DC Comics wekt National Comics weer tot leven

In de jaren 30 en 40 stond de uitgeverij die we nu kennen als DC Comics bekend als National Comics. De uitgever brengt de titel nu terug. National Comics zal dienen als een soort anthologiereeks. Wat een hele dure manier is om te vertellen dat er vooral korte verhalen in deze comics zullen staan, verhalen van personages die volgens DC (nog) niet sterk genoeg zijn om een eigen serie te kunnen dragen. De eerste vier personages die ieder een issue krijgen om zich te laten zien zijn Kid Eternity, Madame X, Rose and Thorn en Looker.

Jeff Lemire (Animal-Man, Essex County) en Cully Hamner (Red, Tom Strong) trappen af met Kid Eternity. Het verhaal? Christopher Freeman is een lijkschouwer die een tweede leven krijgt. Letterlijk, want hij staat op uit de dood en heeft ook nog eens de gaven om de doden uit hun graven op te laten staan. De mensen die hij uit de dood opwekt hebben iets gemeen. Ze zijn allemaal vermoord. Hij helpt hen door hun moordenaars te vinden zodat ze over kunnen gaan naar gene zijde.

(Ben ik de enige die dan moet denken aan The Ghost Whisperer?)

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar