8
Posted 11/04/2012 by Brainfreeze in Columns
 
 

Brainfreeze pre-orders: aanraders voor juni 2012 (singles)

Een voorzienigheid van het lot bracht enige tijd geleden Donnie Darko tot ons. Hij zal maandelijks een selectie van nieuwe trades en hardcovers maken uit de Previews-catalogus van Diamond Comics Distributors, zodat je de nodige voorbestellingen kan plaatsen bij je favoriete comicshop. Zijn eerste column vindt je hier.

Een tijdje geleden vroegen enkele leden van het Brainfreeze-forum ons ook om een lijstje op te stellen van reeksen om in het oog te houden. U vraagt, wij draaien. Blijken van diepe dankbaarheid zijn welkom in de comments hieronder (of door de link te delen op Facebook of Twitter, natuurlijk). Laat ons ook weten welke reeksen je gaat volgen!

Omdat het weinig zin heeft om nummers in het midden van een miniserie of een verhaallijn aan te raden, concentreren we ons op #1’s en op nummers waarin een nieuw verhaal begint, zodat je meteen kunt instappen. Voor de duidelijkheid: we baseren ons bij onze keuzes op onze ervaring en alle informatie die op het moment  van schrijven ter beschikking is. Dit zijn comics die volgens ons een kijkje waard zijn, maar we hebben geen glazen bol, dus er kan wel eens een mindere issue tussen zitten. Voor een bespreking van de comics die we gelezen hebben, zijn er uiteraard onze reviews.

Voor bestellingen kun je gebruik maken van dit orderformulier. Kopieer de benodigde info hieronder naar het interactieve pdf-bestand en mail het door naar of geef het af in je favoriete comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster). Let op: de algemene deadline voor voorbestellingen is 18 april.

Dark Horse

Brian Wood (DMZ) lanceert een nieuw creator-owned project bij Dark Horse. Het idee is simpel: wat doet een schip vol milieu-activisten als de grote milieuramp waar ze voor waarschuwden heeft plaatsgevonden? Een actueel onderwerp dat Wood nauw aan het hart ligt. Ik ben benieuwd wat hij hiervan bakt. Kan hij de clichés vermijden? –Baard

Cameron Stewart (Seaguy, Seven Soldiers of Victory: Guardian) heeft al eens een kort verhaaltje geschreven voor deze reeks en nu krijgen we hem voor twee volle issues. Maak er gebruik van, want Stewart doet niet zo veel interiors. Het is trouwens niet alsof je het alleen voor zijn tekeningen moet doen… Hij zit op BPRD, allesbehalve een oninteressante titel. Nog niet overtuigd? Ga dan eens op zijn site kijken! –Donnie

David Lapham (Stray Bullets, Young Liars). Ik word altijd een beetje verdrietig als ik zijn naam zie verschijnen op een nieuwe comic. Zijn work-for-hire comics zijn meestal niet slecht, maar als je kijkt naar de eerder aangehaalde titels, dan weet je dat het veel beter kan. Lapham verdient echter een oneindig aantal kansen en dat alleen al op basis van Young Liars. De waanzin die in die strip zat, is nog altijd moeilijk om te vatten.

Maar goed, we moesten dus spreken over The Strain. Het gaat het hier om de adaptatie van de gelijknamige boekentrilogie van Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth, Blade II) en Chuck Hogan. De trilogie handelt over de uitbraak van een virus dat de geïnfecteerden verandert in vampieren. Dertien in een dozijn, zou je kunnen zeggen, maar vergeet niet dat we hier met del Toro te maken hebben. Blijkbaar is het toch iets speciaals… Denk terug aan Blade II met zijn reapers, dat was ook alles behalve standaardvoer. –Donnie

DC Comics

De meningen mogen dan wel verdeeld zijn, maar ik kan alvast niet wachten op Before Watchmen, de reeks prequels op het meesterwerk door Alan Moore en Dave Gibbons. Het werd naar mijn mening hoog tijd dat DC terugkeerde naar de wereld van de Watchmen. Er kan immers nog heel wat kan verteld worden over Rorschach en co. en met al het toptalent dat hieraan zal meewerken is het moeilijk om niet mee te gaan in de hype. DC doet hiermee overigens ook een mooie zet en toont dat zij, en niet de tot een cynische oude zeur vervallen Moore, het recht hebben om met Watchmen te doen wat ze willen. Zoals het (in het mainstreamsuperheldengenre althans) hoort. –Arno

Ja, de Watchmen-prequels… er is geen ontsnappen aan. Ik vind het nog steeds moeilijk om er een coherente mening over te formuleren. De deal tussen DC en Alan Moore was niet van de properste. Maar de manier waarop Moore iedereen die ook maar enige interesse toont in Before Watchmen verbaal neer probeert te halen is dat ook niet. Misschien moeten we gewoon kijken naar het verhaal. En dan kun je zeggen dat de prequels overbodig zijn. Watchmen is af. Maar daarom is het nog niet noodzakelijk heiligschennis… Zie je wat ik bedoel?

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om Minutemen en Silk Spectre te gaan volgen, omdat ze eerder perifeer zijn aan het originele werk. Bovendien hou ik heel erg van de tekeningen van Darwyn Cooke en Amanda Conner. Hun stijl lijkt me zeer gepast voor de personages. Afwachten of het verhaal ook wat wordt. –Yann

De eerste nummers zal ik zeker proberen. Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn principes. Op basis van de eerste nummers zal ik kijken of ik verder ga met de reeksen. –Baard

Schrijver Grant Morrison leverde in de eerste acht issues van Action Comics de DCnU-hervertelling van Supermans bekende oorsprongverhaal. Eén van mijn favoriete schrijvers op mijn favoriete personage! Hoewel ik de hernieuwde origine zeker wel kon smaken, moet ik toch eerlijk zeggen dat het niet het definitieve origineverhaal was dat had kunnen zijn. Desalniettemin blijf ik trouw Action Comics volgen, al is het maar om te zien wat Grant Morrison allemaal nog uit dat gekke, gekke brein van hem perst. In #10 gaat er een nieuwe driedelige verhaallijn van start, waar de man van staal zal worden opgejaagd door een nieuwe schurk genaamd Nimrod, een jager op alles wat beweegt die deze keer zijn skills eens wil uittesten op een buitenaards wezen. –Arno

Het is zeer twijfelachtig of Babs ooit mijn favoriete Batgirl zal worden. Bovendien ben ik niet echt weg van de tekenaars. En toch weet Gail Simone me iedere keer opnieuw te raken. Ze is gewoon zo goed.

DC zet nog steeds in op nieuwe villains, en in dit nummer wordt Knightfall (een verwijzing naar het klassieke Batmanverhaal) geïntroduceerd. Wat gebeurt er met je als je onschuldig veroordeeld wordt tot levenslange opsluiting in Arkham Asylum? Dat zien we hier. Knightfall wordt een korte arc van drie nummers: een mooi moment om deze reeks eens uit te proberen. Mooie cover trouwens. –Yann

Deze titel haalde ik ook al aan in mijn andere lijstje met pre-orders, dus het zou nogal vreemd zijn om hem hier ook niet ter sprake te brengen. Indie-creator Matt Kindt (Super Spy, Revolver) neemt het roer over van Paul Cornell (Action Comics, Stormwatch). Eens zien of hij een specifieke twist aan de reeks kan geven. Jeff Lemire (Sweet Tooth, Essex County) zal wel iets met de aanstelling van Kindt te maken hebben, maar dit is het soort vriendjespolitiek dat wel tot goede resultaten kan leiden. Alberto Ponticelli kennen jullie uiteraard allemaal van het recent gecancelde Unknown Soldier bij Vertigo… Dat hoop ik toch! Wat bedoel je: “Neen”? Ga je schamen! –Donnie

Deze reeks is meer verankerd met het mainstream DCU dan zijn voorganger Jonah Hex, wat duidelijk blijkt uit de verwijzingen naar The Court of Owls en de Crime Bible (allemaal concepten uit de Batman-mythos), maar hier moet je nog altijd zijn als je de westerntitel mist. Bovendien tekent Moritat (Elephantmen), en die verdient wat meer liefde van het comics-minnend publiek. –Donnie

IDW Publishing

Ondanks een aantal geestige momenten was het concept leuker dan de film, maar de designs van de ruilkaarten spreken vijftig jaar na hun eerste verschijning nog steeds tot de verbeelding. John Layman heeft met Chew al bewezen dat hij beschikt over een gezellig gestoord gevoel voor humor, en is dus de geschikte persoon om het nieuwe universum van Mars Attacks tot leven te brengen. –Yann

Marvel

Hoewel we voorlopig nog niet 100% zeker zijn over wat er nu precies in Spider-Men zal gebeuren, lijkt het me toch redelijk veilig om te stellen dat we in deze vijfdelige minireeks de allereerste cross-over tussen het Ultimate- en het reguliere Marvel-universum te zien krijgen. Peter Parker zal dus Miles Morales ontmoeten, zijn opvolger uit een andere tijdlijn. Hoogstwaarschijnlijk wordt er eerst een robbertje onderling gevochten, alvorens de Spider-Men zich verenigen tegen een gemeen­schap­pe­lijke vijand. Typisch cross-overgedoe dus, maar daarom kijk ik er niet minder hard naar uit. Zeker niet wanneer je weet dat Brian Michael Bendis en Sara Pichelli (het geweldige team achter Ultimate Comics – Spider-Man) hierachter zitten. –Arno

De unieke visie van Greg Rucka (Batwoman: Elegy, Wonder Woman) op The Punisher maakt dit één van de interessantste Marvelreeksen van het moment. Ook als het personage je in eerste instantie niet echt aanspreekt, loont het om deze reeks een kans te geven. Marvel heeft dit nummer aangekondigd als een ideaal instappunt voor nieuwe lezers, dus dit is een goed moment om je eraan te wagen. Mocht je nog twijfelen, lees er dan de review die eerder vandaag verscheen even op na. –Yann

Deze X-Menreeks mag zeker niet uit het oog verloren worden tussen de hoofdtitels. Het is begrijpelijk om in het overaanbod van X-titels, je geld alleen te spenderen aan de grote jongens, maar dat zou een grove fout zijn. De kleinere titels zijn minstens even goed en soms zelf beter. Kijk maar naar X-Factor, nog zo’n reeks die schromelijk over het hoofd gezien wordt. Dan Abnett en Andy Lanning (Resurrection Man, Legion Lost) zijn trouwens twee schrijvers die in de marge van het Marvel-universum fantastisch werk leveren. Zij waren persoonlijk verantwoordelijk voor de heropleving van de kosmische titels van de uitgeverij (Nova, Guardians of the Galaxy, War of Kings, Annihilators). –Donnie

Red 5 Comics

Hoe kun je weerstaan aan zo’n titel? Atomic Robo eindigde hoog in vele eindejaarslijstjes van 2011, en het is duidelijk waarom: de reeks staat voor 100% pure fun. Elk volume van Atomic Robo staat volledig op zichzelf, en kan zonder voorkennis gelezen worden. En de comics zijn reclamevrij bovendien! Waar wacht je nog op om deze te bestellen? –Yann

Valliant

Het is nieuwsgierigheid, meer niet. Ik ben niet bekend met de eerste versie die 20 jaar geleden werd uitgegeven. Ik vraag me gewoon af of deze uitgeverij leuke comics publiceert. –Baard

“De Baard van Alan Moore” schreef hier eerder al over de herlancering van deze reeks. –red.

Zenescope

Onweerstaanbaar zijn voor de vrouwen: is dat niet de droom van bijna elke man (en sommige vrouwen)? Raven Gregory (The Theater, Return to Wonderland) laat ons zien hoe deze droom eruit zou zien. Maar ik ken genoeg van het werk van Raven Gregory om te voorspellen dat deze droom snel een nachtmerrie zou kunnen worden. En ik kan niet wachten om te lezen hoe dat zal lopen. De combinatie van het verhaal en de schrijver maakt deze comic voor mij dus onweerstaanbaar. –Alterrock

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar