6
Posted 10/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DC start nieuwe He-Man and the Masters of the Universe miniserie

Wie dacht dat 80’s-nostalgie iets was van de jaren ’00 komt bedrogen uit. Tot ieders verbazing kwam DC met het bericht dat ze een zesdelige miniserie rond He-Man and the Masters of the Universe gaan uitbrengen. He-Man bestaat dit jaar 30 jaar en dat moet gevierd worden. Deze franchise was begin jaren ’80 erg populair. Het was een tekenfilmserie die opgezet was om een berg action figures in de schoot van lieve kindertjes te dumpen. En dat deed het met verve.

Het draaide allemaal om de strijd tussen goed en kwaad. Je had prins Adam die in Castle Grayskull woonde. Als er problemen waren dan trok hij zijn zwaard en na het slaken van de kreet “By the power of Grayskull….I have the power!” veranderde hij in He-Man. Samen met zijn vrienden nam hij het op tegen Skeletor, zijn belangrijkste tegenstrever die uiteraard ook de nodige trawanten aan zijn kant had staan. Zei ik al dat deze tekenfilmserie vooral was bedoeld om reclame te maken voor speelgoed? Fabrikant Mattel was trouwens wel erg comicsgezind. Want bij elke figuur kreeg je een comic met een bijpassend verhaaltje (zie ook deze website). De band met het comicsmedium heeft deze franchise sindsdien nooit meer losgelaten.

DC heeft overigens geen kleine jongens aangetrokken om deze zesdelige miniserie te maken. Philip Tan (Iron-Man, Uncanny X-Men) tekent, Ruy Jose (Action Comics, Blue Beetle) inkt en James Robinson (Starman, The Shade) zal de verhalen schrijven. Dan mag je concluderen dat DC het serieus neemt en het niet per definitie beschouwd als een goedkope manier om in te cashen op de nostalgie van de He-Man-fans.

Deze miniserie herintroduceert de wereld van He-Man op een nieuwe manier. Skeletor, de vijand van He-Man en zijn kornuiten, heeft een belangrijke overwinning geboekt. Hij heeft de realiteit van de wereld Eternia herschreven. Nu heerst Skeletor vanuit Castle Grayskull en de voormalige Masters of the Universe zijn geen schim meer van wie ze ooit waren. De herinneringen aan hun heldendaden zijn gewist. Adam, de houthakker droomt over een held met een vlammend zwaard. Op een dag ontmoet hij een tovenares die hem vertelt dat zijn dromen de wereld weergeven zoals het zou moeten zijn. Aangemoedigd door haar woorden gaat hij op pad om zijn kracht te herwinnen en om de Masters of the Universe te laten zien wie ze zouden moeten zijn.

Het eerste deel van deze comic verschijnt in juli.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar