0
Posted 09/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Age of Apocalypse #2

“You think bein’ human means you’re useless, but the future ain’t about power. It’s about knowledge.”

Na een lange afwezigheid in de Age of Apocalypse zijn we vorige maand terug afgezakt naar deze alternatieve tijdlijn. De review van het eerste deel kan je hier nog eens nalezen. Deze week verscheen het tweede deel, geschreven door David Lapham (Tales of the Unexcpected, Daredevil vs Punisher), en getekend door Roberto De la Torre (X-Men: Prelude to Schism).

In het vorige deel werd ons de huidige status quo in deze alternatieve wereld uitgelegd. Apocalypse is niet meer maar zijn opvolger is nog veel erger. Wolverine is nu Weapon Omega en hij is erop uit om de mensheid te vernietigen alsook de mutanten die hen steunen. Onze laatste hoop ligt in de handen van de X-Terminated. Een verzameling van mensen en mutanten die nog weerwerk kunnen bieden. Jean Grey en Sabretooth (die in deze wereld bij de goeien behoort) zijn hun krachten kwijtgeraakt en opgenomen door de X-Terminated. Sabretooth kan niet rekenen op het vertrouwen van zijn nieuwe vrienden en wordt als straf voor zijn vroegere misdaden opgesloten in een cel. Jean Grey heeft moeite om haar nieuwe situatie als gewone mens te aanvaarden. Maar dankzij haar kennis over haar man Wolverine (inderdaad, in deze wereld zijn ze getrouwd) is ze van onschatbare waarde voor de X-Terminated.

Een andere aanwinst voor de X-Terminated is de reporter Harper Simmons. Simmons is afkomstig van het normale Marvel-universum en is per ongeluk in de Age of Apocalypse terechtgekomen. Dit is gebeurd via het laboratorium van Dark Beast. Als hij de X-Terminated naar het laboratorium brengt stuiten ze op een oude bekende. Deze mutant is eigenlijk al lang geleden gedood door de opstandelingen. Maar deze rechterhand van Wolverine blijkt nu terug te leven. Hij is hoofd van de dienst ongediertebestrijding maar wij kennen hem beter als Cyclops

Als beginneling in de wereld van de Age of Apocalypse kan het inderdaad allemaal een beetje overweldigend zijn, maar David Lapham doet zijn best om alles in deze wereld ordelijk en overzichtelijk te laten overkomen aan nieuwe lezers. Dit blijkt soms te moeilijk te zijn waardoor je af en toe toch eens goed moet nadenken over hoe het verhaal precies in elkaar zit. Ik ben er echter wel van overtuigd dat alles veel duidelijker gaat worden naarmate het verhaal vordert. Lapham brengt ons hier een uitstekend tweede deel dat de spanning er echt goed inhoudt. Telkens kom je als lezer voor nieuwe verrassingen te staan. Ook kan je de spanning tussen de karakters goed voelen. Als lezer voel je meteen dat dit geen aangename wereld is om in te wonen.

Over de art heb ik gemengde gevoelens. De la Torre heeft een sketchy stijl die soms heel chaotisch kan zijn. Ondanks dat dit niet mijn normale smaak is, stoort mij dit echter helemaal niet. Ik ben wel een ongelofelijke fan van de manier waarop Cyclops hier getekend wordt. Hij is hier een echte badass en straalt veel meer kracht uit dan dat we hem gewoon zijn in de andere X-Men-reeksen.

Wil je eens een alternatieve versie van de X-Men lezen en ben je niet bang om in een heel nieuwe wereld te stappen dan kan ik je Age of Apocalypse absoluut aanraden. Vergeet echter niet dat de mutanten en mensen helemaal niet dezelfde zijn als in het normale universum…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.