0
Posted 09/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Image brengt covers for kids

Robert Kirkman (Invincible, The Walking Dead) haalde vorige week een grap uit. Tijdens de Emerald City Con presenteerde hij The Walking Dead for Kids!. De eerste issue van The Walking Dead maar dan panel voor panel hertekend door Chris Giarusso (G-Man, Mini-Marvels). Lekker kindvriendelijk natuurlijk. Het spreekt voor zich dat het een grapje was, want de aankondiging werd gemaakt op 1 april. Toch?

Niet helemaal.

Image bestaat dit jaar 20 jaar. En één van de manieren om dat te vieren is om iets te gaan doen met dat ‘kinder’-tekenwerk van Giarusso. Hij zal twaalf klassieke Image-covers in zijn stijl hertekenen. De eerste hiervan wordt een hertekende versie van de eerste Youngblood-cover van Rob Liefeld (X-Force, Hawk & Dove) die 20 jaar geleden verscheen. Deze cover zal worden uitgegeven als een variant voor Youngblood #71.

Volgens Chris himself kunnen we zijn covers beschouwen als een ode aan Image. 20 jaar geleden zat hij in het laatste jaar van zijn middelbare school, waar hij reikhalzend uitkeek naar de naderende komst van Image: “Je hele wereld staat op het punt van veranderen en daar paste Image Comics prima bij. Het begin van een nieuw tijdperk”, aldus Giarusso. Zijn eerste Youngblood-variant verschijnt in mei. Voorlopig is er echter nog niet geweten welke andere reeksen hij nog van variant covers zal voorzien.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar