0
Posted 08/04/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Wolverine and the X-Men #8

“It aint’ true what they say in the movies, you know. We’re in space…but I can still hear her screaming.”

Het is al een tijdje geleden dat we nog eens een bezoekje aan de school van Wolverine hebben gebracht. Sinds onze laatste review (deel 4) van Wolverine and the X-Men hebben de leerlingen en hun leerkrachten heel wat meegemaakt. Dit alles werd neergepend in de schoolboeken door Jason Aaron (Ultimate Comics: Captain America) en in beeld gebracht door Chris Bachalo (Generation Next).

Er is heel wat gebeurd in onze afwezigheid maar ook heel veel dingen zijn hetzelfde gebleven. Kade Kilgore, hoofd van de nieuwe Hellfire Club, wil nog steeds de Jean Grey School vernietigen. Ondertussen doen de leerlingen van de school goed hun best om hetzelfde te doen. Tevens zijn er na de gebeurtenissen in Uncanny X-Force ook twee nieuwe studenten in de school aangekomen. Aan de ene kant hebben we Genesis, een kloon van Apocalypse, die zijn ware identiteit niet kent. Aan de andere kant hebben we Angel die last heeft van geheugenverlies en er nu rotsvast van overtuigd is dat hij een engel is die het werk van God komt doen.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, heeft Wolverine sinds het vorige deel één ding gemeen met de vroegere directeur van de school, Charles Xavier. Hij zit namelijk in een rolstoel. In zijn vorige avontuur is hij naar een verafgelegen gokplaneet gereisd om geld te winnen voor zijn school. Maar toen de lokale buitenwippers doorhadden dat hij de boel belazerde, hebben ze gedaan wat niemand mogelijk achtte. Ze hebben de onbreekbare benen van Wolverine gebroken. In het begin van dit deel zien we hoe Beast aan Wolverine uitlegt dat zijn benen maar op één manier rechtgezet kunnen worden. Ze hebben een “matter transmutation ray” nodig. En toevallig is die in het bezit van de eigenaars van het casino.

Beast hoopt echter dat zijn vriendin Abigail Brand ook in het bezit is van zo’n apparaat. Abigail Brand is de directrice van S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department). Dit kan je vergelijken met de meer bekende S.H.I.E.L.D.-organisatie, maar dan met een basis in de ruimte.

Ondertussen staat ook Kade Kilgore niet stil. In zijn strijd tegen Wolverine heeft hij de hulp ingeroepen van een oude vijand van Wolverine. Sabretooth staat nu in loondienst van de Hellfire Club en heeft de taak hen met raad en daad bij te staan. Hij legt aan Kilgore uit dat de beste manier om een tegenstander te doden is om het hart uit te schakelen. Dit geldt ook voor de school. Aangezien ze Beast als het hart van de school aanschouwen besluiten ze om Beast te treffen waar het hem het hardste raakt: zijn vriendin Abigail Brand.

Jason Aaron heeft me tot nu toe zelden teleurgesteld en ook in dit deel geeft hij waar voor zijn geld. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar in dit dunne boekje en toch slaagt Aaron erin alles heel overzichtelijk te houden. Wolverine in een rolstoel vind ik een schitterende knipoog naar Xavier. Tevens zien we hoe Angel en Genesis naar elkaar toegroeien in hun zoektocht naar hun identiteit. Tegelijkertijd probeert Angel zichzelf te bewijzen aan Wolverine. Dit alles wordt overgoten door de gebruikelijke one-liners en grapjes. Een goed verhaal met een goede opbouw dat me gekluisterd hield van begin tot einde. De art van Bachalo past ook schitterend bij dit verhaal. Vooral de close-ups van de gezichten zijn mooi om te zien. In de grotere plaatjes lijkt het allemaal wat slordiger en abstracter maar de goede tekeningen maken dit ruimschoots goed.

Dit is was het laatste deel voor Wolverine and the X-Men worden opgezogen in het grote Avengers vs X-Men-event. Ik ben alvast benieuwd hoe de schrijvers de school zullen integreren in het grote verhaal en kijk dan ook wel al een beetje uit naar de tie-in.

Hieronder vinden jullie alvast de eerste pagina van dit deel en de covers van de vorige 3 delen die we nog niet bekeken hebben.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.