1
Posted 08/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Hope Larson bewerkt ‘A Wrinkle in Time’

We hebben al wat aandacht besteed aan Bryan Lee O’Malley. Maar wat weinig mensen weten is dat zijn vrouw Hope Larson (Salamander Dream, Chiggers) ook een begenadigd cartoonist is.

Sinds 2010 is ze bezig aan een adaptie van Madeleine L’Engle‘s A Wrinkle in Time. Dit boek geld in de Verenigde Staten als een klassieker. Het is een soort sciencefictionverhaal dat al 50 jaar geleden werd gepubliceerd. Het gaat over een jong meisje die op zoek gaat naar haar vader. Vaderlief is een wetenschapper die op een mysterieuze wijze is verdwenen nadat hij aan een geheimzinnig project genaamd The Tesseract heeft gewerkt.

Larson liet tijdens een interview ooit vallen dat A Wrinkle in Time waarschijnlijk het enige bestaande boek was dat ze ooit zou willen bewerken. Vrij spoedig namen de erven van Madeleine L’Engle contact met haar op met de vraag of ze geen zin had om een graphic novel te maken van het boek. Een deal werd zo gemaakt.

Larsons bewerking telt 400 pagina’s en zal worden uitgegeven door Farrar, Straus and Giroux. Het ligt in oktober in de winkels.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar