0
Posted 07/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Maak kennis met Roundeye van Tony Harris

Roundeye is een scheldwoord waarmee Oost-Aziaten verwijzen naar westerlingen. Maar dat niet alleen. Het is ook de titel van het passieproject van Tony Harris (Ex-Machina, Starman). Deze comic is zijn meest persoonlijke werk. Het verhaal is deels een metafoor voor de relatie tussen hem en zijn vrouw.

Roundeye for Love is het verhaal van een blanke samurai in wording die de vrouw van zijn meester, de kwade samoerai Yoshitsuni, bezwangerd. Dat pikt die laatste niet, en hij laat Roundeye voor dood achter. Zijn vrouw verbant hij naar een bordeel. De kwade samoerai gaat ook nog een deal aan met een demoon. Hij levert zijn ogen in voor The Dragons Claw. Hoewel de booswicht nu blind is kan hij toch verder zien dan ooit tevoren. Hij heeft ook zijn eigen onoverwinnelijke leger van blinde samoerais gekregen waarmee hij het land kan veroveren.

Roundeye balanceert op het randje tussen leven en dood. Een gepensioneerde zwaardsmid vindt hem en lapt hem weer op. Al zal onze held wel zijn arm moeten missen. Hij geeft Roundeye een kunstarm en het laatste zwaard wat hij heeft gemaakt. Hij gaat op pad om te strijden tegen Yoshitsuni en zijn bijna onverslaanbare leger en om zich te herenigen met de vrouw van wie hij houdt.

Het project kende een moeilijke start. Tot groot leedvermaak van enkele collega’s probeerde Harris maar liefst 60.000 dollar bij elkaar te sprokkelen via Kickstarter. Dat zou, volgens de collega’s in kwestie, ook het bedrag zijn wat DC en Marvel hem zouden moeten betalen als ze Harris inhuurden voor het maken van een vergelijkbare comic. De poging faalde en de doelen werden bijgesteld. Een tweede actie waarbij hij 10.000 dollar verzamelde slaagde wel.

Het eerste deel van Roundeye for Love zal ergens in de herfst verschijnen bij Image.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar