0
Posted 04/04/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: Choker #6

“Tellin’ ya, hell has got nothing on Shotgun City.”

In 2009 was hij er ineens. De Engelse schrijver Ben McCool (Memoir, PIGS), met die vreselijk stoere achternaam. En hoe kreeg hij het voor elkaar om Ben Templesmith (Fell, 30 days of night) te strikken voor zijn creator-owned comic? Er was niet veel meer voor nodig dan een toevallige ontmoeting op een feestje en een vlotte babbel.

De Choker-serie bestaat uit 6 deeltjes. En beide heren hebben er een kleine 2 jaar over gedaan om het af te ronden. McCool is inmiddels bekender van Pigs en zijn Captain America-miniserie dan zijn debuut. Deel 6 ligt dan eindelijk in de winkel. Ik nam meteen de voorgaande vijf deeltjes erbij en ging eens zitten lezen.

De ruige detective Johnny ‘Choker’ Jackson was ooit een gevierd agent, een misdaadbestrijder van de bovenste plank. Op een dag ging het mis en hij moest op oneervolle wijze de politie verlaten. Choker werd een verbitterde privédetective. Samen met zijn manisch-depressieve secretaris bestiert hij een kantoortje. Dan krijgt hij bericht van een politiefunctionaris. Hij krijgt de mogelijkheid om terug te keren bij het korps en een kans op eerherstel. Dat dit niet van een leien dakje gaat moge duidelijk zijn. Choker ontdekt een samenzwering. Iets met drugs en genetische manipulatie binnen het korps. Een verklaring voor zijn gedwongen vertrek…

In dit zesde deel zien we hoe Choker en zijn kersverse kompanen tegenover de schurken komen te staan. Het is een grote knokpartij met hier en daar wat ruimte voor dramatische momenten. Wat me het meeste verbaasde was dat dit dus pas een eerste arc is. Ik zou gezworen hebben dat het een miniserie was. Een mens kan zich vergissen.

Wat ik me wel afvraag is of deze serie bestaansrecht heeft zonder Ben Templesmith? Zijn tekenwerk is bepalend voor de sfeer. Ook in dit zesde deel spatten zijn lijnen weer van de pagina. Ik moet me wel sterk vergissen als hij niet wat ingetogener is gaan werken. Het probleem is natuurlijk dat je geen twee jaar kunt doen over zes delen. Dat is echt te lang. Ben McCool is verder een begenadigd verteller, maar als je zijn mooischrijverij wegdenkt dan is het een simpele politieserie. Daar moet je van houden.

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar