4
Posted 01/04/2012 by Arno in Comics
 
 

The Walking Dead’s Charlie Adlard op FACTS 2012

Charlie Adlard als zombie op de set van The Walking Dead

De organisatie van FACTS, het grootste comics-, sci-fi en animefestival in de Benelux, heeft vandaag haar allereerste gast voor de editie van 2012bekendgemaakt. En het is niet van de minste, want niemand minder dan de Britse tekenaar Charlie Adlard zal in het weekend van 20-21 oktober naar Flanders Expo te Gent afzakken!

Adlard begon zijn carrière als tekenaar voor de wekelijkse Britse comicreeks 2000AD, waarin ie onder meer Judge Dredd en Armitage tekende alsook de reeks Savage, het vervolg op het in 2000AD geïntroduceerde Invasion! In de Verenigde Staten zou hij in de jaren ’90 bijdragen aan een comicreeks rond de populaire tv-show The X-Files voor Topps Comics en Astronauts in Trouble voor AiT/Planet Lar. Ander tekenwerk van Adlard is onder andere te vinden in zijn originele graphic novel Playing the Game (met Nobelprijswinnares Doris Lessing) en bijdrages tot reeksen als Hellblazer (Vertigo), Batman: Gotham Knights (DC) en Shadowman (Acclaim/Valiant).

Maar de wereld kent Charlie Adlard voornamelijk als de vaste tekenaar van de Image Comics-reeks The Walking Dead. Adlard nam de positie van tekenaar op Robert Kirkmans befaamde zombiereeks over van Tony Moore, die de serie verliet na de eerste arc. Vanaf issue #7 werd Charlie Adlard de enige tekenaar van de reeks, dewelke inmiddels zijn fulltime job is geworden. In de pilootaflevering van AMC‘s enorm populaire tv-reeks gebaseerd op de comic, had Adlard overigens ook een korte cameo als een zombie.

FACTS 2012 gaat met haar eerste grote naam alvast een zeer geslaagde start tegemoet. Wanneer er meer namen bekend worden gemaakt zal je die uiteraard kunnen nalezen op Brainfreeze en op de officiële FACTS-site.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.