0
Posted 30/03/2012 by Arno in Comics
 
 

Filmlogo van Superman – Man of Steel onthuld

Het duurt nog iets langer als een jaar vooraleer Man of Steel, de reboot van de Supermanfilmfranchise onder regie van Zack Snyder (300, Watchmen), de zalen zal binnenvliegen. Toch begint nu al de hypemachine stilaan in gang te draaien. Eerder konden we jullie zo al onder meer enkele foto’s vanop de set tonen alsook een eerste kijk op Henry Cavill (Immortals) in kostuum. Nu heeft Warner Bros. de officiële Facebookpagina van de film gelanceerd, waarop we al een blik kunnen werpen op de eerste filmposter met de herdesign van Superman’s befaamde S-schild.

De S van Superman, waarschijnlijk het bekendste superheldenlogo aller tijden, onderging in het inmiddels bijna 75-jarige bestaan van de eerste superheld een interessante evolutie. Toen het personage in de jaren ’30 werd gecreëerd door Jerry Siegel en Joe Shuster, werd dit borstembleem bedoeld als simpelweg een uiting van Superman zijn superheldenidentiteit en -naam: S staat gewoon voor Superman. Doorheen de jaren veranderde de design her en der, maar het logo is steeds herkenbaar gebleven. In 1978 kreeg het echter een nieuwe betekenis in de eerste Supermanfilm van Richard Donner. Hier was het borstembleem dat de jonge Kal-El later zou dragen het familie-embleem van The House of El, een kenteken in de taal van de planeet Krypton dat onder andere ook door zijn geboortevader Jor-El werd gedragen. In de comicreeks Superman: Birthright uit 2003, deden Mark Waid (Kingdom Come) en Leinil Yu (Superior) er nog een schepje bovenop door te stellen dat het teken niet alleen toebehoorde aan de familie El, maar een algemeen Kryptoniaans symbool was voor “hoop“, en hierdoor menige vlaggen sierde.

De poster voor Man of Steel toont een ietwat donkere, grauwere en vooral, ja, stalen, kijk op het klassieke symbool, wat meteen al wat meer verklapt over de toon die regisseur Zack Snyder en producer Christopher Nolan (The Dark Knight) zullen nastreven in de reboot. Het Krypton zoals het zal worden afgebeeld in Man of Steel belooft dus nu ietwat militaristischer en sci-fi over te komen dan in eerdere vertellingen van het klassieke Supermanverhaal. Ik kan alvast niet wachten. Man of Steel zal in juni 2013 te zien zijn, een eerste teasertrailer zou echter al vasthangen aan de vertoningen van The Dark Knight Rises deze zomer.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.