0
Posted 30/03/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Comic Book Men keert waarschijnlijk terug voor een tweede seizoen

De meningen over het zonet afgelopen eerste seizoen van de reality tv-serie Comic Book Men zijn verdeeld. Diehards zagen het als een realistische weergave van het leven in de stripwinkel. De critici noemden het dan weer een programma dat alle clichés over comics en hun lezers bevestigd. Bovendien zou het een slechte reclame voor het medium zijn.

Allemaal meningen die evenveel waard zijn, maar waar het om gaat zijn de resultaten. Uit een vraaggesprek met Joshua Sapan, het hoofd van het Amerikaanse netwerk AMC waarop de show wordt uitgezonden, blijkt dat er verrassend veel mensen naar Comic Book Men kijken. De show stond dan ook tactisch geprogrammeerd na kijkcijferkanon The Walking Dead: “We proberen te profiteren van de mensen die interesse hebben in dit soort genreprogrammatie. Als mensen The Walking Dead kunnen waarderen dan blijven ze misschien ook hangen voor dit programma. De aanwezigheid van Kevin Smith helpt hierbij ook mee. Smith is een soort icoon voor de fanboys en is bij uitstek geschikt om hun wereld voor ons te openbaren. Het programma overtrof onze verwachtingen en het heeft goed gescoord”, aldus Sapan.

Als iemand in Sapans positie tevreden is over een programma dan betekent dat iets. We mogen dus verwachten dat Comic Book Men dit najaar terugkeert op de buis .

Wat vonden jullie van de show? Praat mee op het forum.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar