0
Posted 28/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DC brengt Marshal Law Omnibus uit

25 jaar geleden verscheen het eerste deel van Marshal Law onder Marvel’s Epic-imprint. Law is een soort superheldenjager die jaagt op stoute mensen die hun ondergoed aan de buitenkant dragen. Deze Britse superheldensatire kreeg al vrij snel een cultstatus. Marshal Law haalde grote iconen als Superman en Batman genadeloos door het slijk met venijnige parodieën. De comic had zowaar humor en van bepaalde andere zaken (lees: geweld en tieten) net een beetje meer. Marshal Law was voor het Amerikaanse publiek ook een eerste kennismaking met de beruchte Britse editor/schrijver Pat Mills (Slaine) en het priegelwerk van Kevin O’Neill (Metalzoic, The League of Extraordinary Gentlemen).

Marvel zou de stekker uit Epic trekken omdat ze geen comics meer wilde uitgeven die niet van hen waren. Marshal Law maakte toen een rondreis langs diverse uitgeverijen voordat hij in het niets verdween. Top Shelf probeerde begin jaren ’00 nog even om een kloeke omnibus op poten te zetten die al het Marshal Law-materiaal zou herdrukken. Dat mislukte echter waarna Mills en O’Neill met DC gingen onderhandelen. Sinds 2010 zijn ze bezig geweest om een uitgave op poten te zetten. Uit recente berichten blijkt dat er nu een omnibus staat gepland voor de lente van 2013.  Hierin zal al het reguliere materiaal staan van Mills en O’Neill. De cross-overs met andere comics zullen niet worden gebundeld.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar