0
Posted 27/03/2012 by Arno in Comics
 
 

Update: Spider-Men – een cross-over tussen Peter Parker en Miles Morales?

Het belooft een drukke zomer te worden voor ieders favoriete muurkruiper: Spider-Man! The Amazing Spider-Man — de reboot van de filmfranchise — zal vanaf juli in de bioscopen te zien zijn, in de comics wordt hij vanaf maart achternagezeten door de Sinister Six in Ends of The Earth en is er ook nog sprake van een mini-event rond de verschillende symbiotes, en daarbovenop is het dit jaar 50 jaar geleden dat het personage voor het eerst in Amazing Fantasy #15 verscheen! Marvel deed er gisteren nog een schepje bovenop door de teaser voor Spider-Men de wereld in te sturen. Al is hierover nog maar amper iets geweten, zijn toch duidelijk de borstemblemen van zowel Peter Parker als Miles Morales — de nieuwste Spider-Man in het Ultimate Marvel-universum — te herkennen.

Miles Morales nam in het Ultimate-universum de rol van Spidey over na de dood van Peter Parker. Deze teaser doet vermoeden dat ofwel de Ultimate-versie van Peter Parker terugkeert (al dan niet als kloon, zoiets zou immers niet de eerste keer zijn), ofwel er een cross-over zal plaatsvinden tussen Morales als Ultimate Spider-Man en de Peter Parker uit het reguliere Marvel-universum. Dat zou meteen ook de eerste keer zijn dat Marvel haar 616- en Ultimate-universa officieel in de comics bij elkaar brengt, zoals ze onder meer al eerder deden in de jaren ’90 toen Peter Parker Miguel O’Hara ontmoette, de Spider-Man uit het jaar 2099. In dit stramien volgden hierna ook nog recente videogames als Spider-Man: Shattered Dimensions en Edge of Time.

Voorlopig is er nog geen extra informatie beschikbaar en niets geweten omtrent een creatief team. Wat wel duidelijk is is dat de verhaallijn in juni van start zal gaan, een maand voor de release van de film. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

UPDATE: Marvel stuurde zonet een tweede teaser de wereld in die de bovenstaande geruchten alleen maar kracht bijzet. Op een volledig afgebeelde Miles Morales lijkt het voorlopig nog even wachten, maar het is al wel duidelijk dat Peter Parker één van de twee Spideys zal worden. Ondertussen weten we ook al dat het creatieve team achter Ultimate Comics – Spider-Man, schrijver Brian Michael Bendis en tekenares Sarah Pichelli, ook Spider-Men voor hun rekening zullen nemen, met covers van Jim Cheung (Young Avengers, Avengers vs X-Men). Ten slotte laat Marvel weten dat in juni geschiedenis gemaakt zal worden. Een eerste cross-over tussen het reguliere 616- en het Ultimate Marvel-universum voldoet dus zeker aan deze beschrijving…

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.