1
Posted 26/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Mark Waid verkoopt zijn collectie comics

Zoals jullie misschien al hadden gelezen heeft schrijver Mark Waid (Kingdom Come, Daredevil) grote plannen. Hij wil zich namelijk volledig gaan storten op digitale comics. Hij is druk bezig met een site op te zetten waarop hij comics van zichzelf en van anderen zal plaatsen. Maar het maken en onderhouden van zo’n site kost geld. En de tekenaars die zijn comics tekenen doen dit werk niet gratis.

Na 25 jaar kan Waid nog altijd rekenen op werk van Marvel of DC. Werk waar hij goed voor krijgt betaald. Maar zijn buidel is niet bodemloos en dus moet hij een nieuwe geldbron aanboren. Daarom heeft hij na lang wikken en wegen een besluit genomen. Hij gaat zijn collectie comics veilen en de opbrengsten hiervan worden in zijn digitale project gestopt.

Dat is nogal wat. Waid heeft immers een van de meest omvangrijke collecties met DC Comics uit Noord-Amerika. Er zitten veel bijzondere exemplaren in die toch wel een goede duit moeten opbrengen. En bij deze exemplaren hoort natuurlijk ook een verhaal.

Zo is daar een custom made comic uit 1988. De comic werd door de Engelse vastgoedtycoon Godfrey Bradman besteld om de Bar Mitzvah van zijn zoon te vieren. De comic werd getekend door de legendarische Curt Swan (Superman, Action Comics) en er zijn slechts 300 exemplaren van in de hele wereld. Of zoals Waid het zelf zegt:

Heb je interesse in de collectie of wil je misschien een bod uitbrengen? Meer info vind je op de website van Blastoffcomics.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar