0
Posted 21/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: The Strange Talent of Luther Strode #6

“My name is Luther Strode, and I have talents. I know the secrets know. I know what’s inside. I know what I was born to be.”

Je zou bijna denken dat ik dit zesde en laatste deel van The Strange Talent of Luther Strode was vergeten. Ha! Niets is minder waar. Dit is de apotheose, de zinderende climax van deze miniserie. Dat ga ik zeker niet vergeten. Want mijn god, wat een gewelddadige climax!

Luther ziet hoe het laatste leven uit zijn broer sijpelt. Broerlief was door The Librarian, de booswicht van dit verhaal, aan de keukenkastjes gespijkerd met de complete messenset van zijn moeder. Luther weet dat hij en hij alleen in staat is om zijn moeder te bevrijden uit de greep van deze kleerkast.

Het eindgevecht tussen Luther en de Librarian gaat niet alleen over de persoon die als laatste blijft staan. Het gaat ook om de menselijkheid van Luther. Krijgen zijn krachten de overhand of weet Luther zichzelf te handhaven? Tussen de vuistslagen door vertelt The Librarian nog de laatste dingetjes over de kracht. Het inzicht dat mensen zoveel potentieel hebben, en soms zelfs hun talenten niet willen aanboren zelfs als ze de methode in hun schoot krijgen geworpen raakte me wel.

Maar het overgrote deel van deze issue draait om geweld. De inkleurder kreeg deze maand korting toen hij de pot met rode verf aanschafte. Bloed, ingewanden en gebroken botten komen voorbij zeilen. Op het eerste gezicht lijkt het wat cartoonesk maar de makers weten me toch te raken. Dit is geen geweld waarbij je op de banken gaat staan te joelen. Het heeft gevolgen. Ik hield er persoonlijk zelfs een naar gevoel aan over. Deze comic kan maar op één manier aflopen en dat gebeurt ook… Of niet?

The Strange Talent of Luther Strode begon als een rip-off van Kick-Ass. Maar nu betreedt hij toch nieuwe grond. De makers verdienen alle aandacht die ze kunnen krijgen. Als je houdt van brute actie dan is dit zeker een aanrader. Het is een intelligente actiecomic die nergens pretentieus wordt. Mocht je de losse issues niet allemaal meer kunnen vinden dan is daar nog altijd de paperback. Deze is vanaf april in de winkels te vinden.

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar